Partner
Foto: European Solar RundveePartner

Het voorjaar lonkt: verdien geld met elke zonnestraal!

Nog even en dan begint de lente. Dit betekent veel zon op staldaken. Wist je dat je als veehouder met weinig inspanning geld kunt verdienen? Lees meer over de voordelen van het zelf opwekken van duurzame zonne-energie.

Wilt u dit voorjaar al dubbel profiteren van iedere zonnestraal? Je zult verbaast zijn over hoeveel geld je met jouw staldak kunt verdienen zonder enige inspanning. Check de gratis dakscan en bereken het rendement van je eigen staldak. Bekijk ook de video onderaan dit artikel.

Direct besparen op oplopende elektriciteitskosten

Het opwekken van eigen zonne-energie is een veelgehoorde wens van agrarisch ondernemers. Zelf duurzame energie opwekken biedt veel voordelen. European Solar zet de belangrijkste voordelen voor jou op een rij.

European Solar ziet zonne-energie niet alleen als een aanjager van rendement. Wij weten met onze jarenlange ervaring dat het zichtbaar bijdragen aan een duurzame samenleving ook zeer goed werkt voor het imago. Nog een voordeel dus.

Voor veel agrarisch ondernemers is echter besparen op de voortdurend oplopende elektriciteitskosten het belangrijkste voordeel om zonne-energie op te wekken. De marges worden kleiner, dus is het verstandig om te kijken naar gegarandeerde besparingen die voor de lange termijn werken. Zonnepanelen op je staldak maken dit zeker mogelijk.

Nog een voordeel: asbest inruilen voor rendement

Op relatief veel staldaken ligt nog asbest. Het verwijderen van asbest is kostbaar. Dit kostenplaatje is dan ook de reden waardoor veel staldaken nog niet benut worden voor het opwekken van zonne-energie. Wellicht heb jij dit rekensommetje ook wel eens gemaakt.

Maar wist je dat het verwijderen van asbest zonder kosten kan? Door het verhuren van je staldak(en) – en het direct contant maken van 15 jaar huuropbrengst – kun je kosteloos jouw asbestdak laten ombouwen tot een zonnedak. De grootte van de daken bepaalt of je ook direct al rendement maakt. Een ding is zeker; na 15 jaar ga je verdienen aan het opwekken van zonne-energie. De huidige zonnepanelen gaan gegarandeerd 30 jaar lang mee, maar in de praktijk nog veel langer.

Zonnepanelen op staldak. - Foto: European Solar

Zonnepanelen op staldak. – Foto: European Solar

Overheid helpt met duurzame subsidie

Het wordt nog aantrekkelijker: ook de overheid helpt dit jaar namelijk mee om de energietransitie voor zakelijke gebruikers extra te stimuleren. Per 1 januari 2021 is de ISDE-subsidieregeling uitgebreid, zodat de regeling beter aansluit bij de afspraken uit het klimaatakkoord. Door deze uitbreiding valt het aanschaffen van een zonne-energie installatie nu ook onder deze subsidie. Kortom, duurzaam zonne-energie opwekken is nu ook voor de agrarische sector extra interessant.

Let op: de uitgebreide ISDE-regeling is geen fiscale maatregel en de hoogte is zodoende niet afhankelijk van uw omzetcijfers. U kunt het dus zien als een extra financieel voordeel voor u als agrarisch ondernemer om nu te kiezen voor het opwekken van zonne-energie.

Wat levert mijn staldak me nu concreet op?

Veel agrarisch ondernemers lopen momenteel met deze vraag rond. U wilt zich graag inzetten voor het opwekken van duurzame energie. Maar hoe pak je het aan? En misschien nog wel belangrijker: wat levert mijn staldak me nu concreet op aan financieel rendement? En over 10, 20 en 30 jaar? Gebruik de European Solar Scan App om zelf – gratis en vrijblijvend – het duurzame rendement van je eigen staldak te berekenen. European Solar is een onafhankelijke organisatie gespecialiseerd in grote duurzame dakprojecten en adviseert van offerte tot installatie.

Profiteer dit voorjaar dubbel van iedere zonnestraal. Bekijk de video en bereken wat je jaarlijks met jouw staldak kunt verdienen:

Beheer
WP Admin