Foto: Peter Roek BoerenlevenAchtergrond

‘Zo trots op wat we met ons gezin voor elkaar hebben gekregen’

Toen de juf aan Tinekes dochter vroeg wat haar bijzonder maakte, zei ze: ‘Dat ik op een boerderij woon’.

“We zijn hier in 2010 gekomen en als ik zie hoe onze boerderij draait en wat een prachtig thuis we hier al gecreëerd hebben, dan voel ik me vooral trots op ons gezin. We hebben dat toch maar samen voor elkaar gekregen!

Negen jaar geleden was alles nog nieuw en kenden we niemand in deze omgeving. Aan de boerderij moest veel gebeuren, om het naar onze zin te maken. Ik werkte in die tijd fulltime in een bloemisterij, maar uiteindelijk heb ik ontslag genomen en ervoor gekozen boerin te worden. Dat heeft ons gezin veel rust gebracht. De boerinnenrol is veel beter met het moederschap te combineren en ook voor de mannen is het fijn als ik thuis ben. Het huis is warm en gezellig als ze binnenkomen en er zijn vaak momenten dat een extra paar handen welkom is.”


Lees verder onder de foto.

Tineke Bogers (35) is moeder van 2 dochters, echtgenote van Arjo en boerin. Samen met Arjo heeft ze 125 melkkoeien. Ze wonen in het Gelderse Brakel tegen de grens met Noord-Brabant. Tinekes schoonvader Sjef helpt veel mee. - Foto: Peter Roek

Tineke Bogers (35) is moeder van 2 dochters, echtgenote van Arjo en boerin. Samen met Arjo heeft ze 125 melkkoeien. Ze wonen in het Gelderse Brakel tegen de grens met Noord-Brabant. Tinekes schoonvader Sjef helpt veel mee. – Foto: Peter Roek

Sociale leven

“Arjo werkt de hele dag op de boerderij. Hij wijdt zich volledig aan het bedrijf. Ik doe het jongvee en spring bij waar nodig. Verder ben ik verantwoordelijk voor het huishouden en ben ik sociaal betrokken bij het dorp. Voor mij komen het gezin en ons sociale leven op de eerste plaats. Deze combinatie maakt ons sterk, want samen kunnen we de wereld aan.

Onze taakverdeling werkt ook goed zo, omdat we elkaar bijstaan als het moet en elkaar verder in de eigen waarde laten.”

We kregen veel steunbetuigingen

Demonstraties

“De laatste maanden speelt er veel in de agrarische sector en dat delen we. We praten er samen over. Door de demonstraties is overigens mijn gevoel van trots op onze rol als boer in de samenleving nog gegroeid. We kregen zoveel steunbetuigingen, vaak uit onverwachte hoek. Er kwamen zelfs dorpsgenoten aan de deur met attenties als warme appelcake en chocolade! Onze kinderen voelen dat ook zo.

‘Pappa is protesteren’, vertelde één van hen op school. En toen de juf een keer vroeg: ‘Wat maakt jou nu bijzonder?’ antwoordde ze: ‘Dat ik op een boerderij woon’. En ik kan me haar gezichtje erbij zo voorstellen: dan straalt ze helemaal.

Ik ben ook trots op ons bedrijf. Alles is netjes en verzorgd. Daar krijgen we veel complimenten voor, maar we werken er ook hard aan!”

Lees meer verhalen van boeren en stedelingen over ‘trots & waardering’

Beheer
WP Admin