De Compax-serie bestaat uit drie modellen. Zetor breidt de serie uit naar zes trekkermodellen en voegt de CL 20, CL 26 en CL 26 Plus toe, met vermogens die variëren van 18 tot 37 pk. - Foto's Zetor MechanisatieNieuws

Zetor breidt Compax-serie uit met drie nieuwe trekkermodellen

De Tsjechische trekkerfabrikant Zetor breidt de Compax-serie uit met drie trekkers. De huidige compacte trekkerserie van Zetor bestaat uit drie modellen, variërend van 25 tot 37 pk, en groeit naar zes modellen.

Zetor breidt de serie uit naar zes trekkers en voegt de CL 20, CL 26 en CL 26 Plus toe, met vermogens die variëren van 18 tot 37 pk. De CL 20 en CL 26 hebben een eenvoudige handgeschakelde versnellingsbak met zes keuzes vooruit en twee achteruit.

De CL 26 Plus is iets luxer, met acht keuzes vooruit en twee achteruit. Ook heeft de CL 26 Plus een zwaardere hydrauliekpomp dan de twee kleinere modellen. De trekker tilt daarmee 750 kg in de hefinrichting. De twee kleinere modellen moeten het doen met 500 kg hefvermogen.

Tekst gaat verder onder de foto

De Compax CL 26 Plus is de grootste van de drie nieuwe modellen.
De Compax CL 26 Plus is de grootste van de drie nieuwe modellen.

Samenwerking Zetor en VST Tillers Tractors

Zetor bouwt de trekkers in samenwerking met het Indiase VST Tillers Tractors Ltd. De machinefabrikanten werken al ruim twee jaar samen. De nieuwe Compax-modellen waren vorige week voor het eerst te zien op de internationale vakbeurs AGROmashEXPO in Hongarije.

De compacte trekkers zijn bedoeld voor het slepen van een paardenbak en het uitvoeren van lichte klussen rondom het erf met een voorlader of een maaier. Vooral maneges en particulieren zijn hiervoor in de markt.

Vanafprijs onder € 10.000

Wanneer de trekker leverbaar is, is nog niet bekend. Ook aan de vanafprijs wordt nog gerekend. Importeur Zetrac uit Goor (Ov.) wil de trekker in elk geval onder de € 10.000 kunnen aanbieden.

Auteur: Jacco van Erkelens

Download onafhankelijke Zetor-trekkertests op Trekkeronline

Beheer
WP Admin