Premium
Minder verspilling, minder zuivelexport en een meer plantaardig en minder dierlijk dieet maakt de Europese voedselzekerheid robuuster, aldus bestuursvoorzitter Sjoukje Heimovaara van WUR. Foto: Misset AlgemeenAchtergrond

Sjoukje Heimovaara (WUR): ‘Ander dieet maakt Europa minder kwetsbaar’

Reacties

Je moet een account hebben om te reageren

Voordelen van een account:

Krijg toegang tot de beste en meest actuele artikelen.

Discussier mee met collega’s, experts en specialisten.

  1. Douwe J
    29 juni 2025

    Hele landbouw is ook volledig afhankelijk van energie voornamelijk fossiel. En die is nog kwetsbaarder dan het dieet. De uitdaging zit in de combinatie met wat we dan nog voor handen hebben.
    Interessante scenario s
    .

  2. anoniem W
    29 juni 2025

    Te weinig kalium en fosfaat maar een overschot aan mest. Geen touw aan vast te knopen aan dit verhaal…..