Premium
Foto: Koos Groenewold RundveeColumn

‘Wie behartigt het belang van de melkveehouderij?’

Reacties

 1. LTO heeft een sterk netwerk en weet de landbouwlobby goed te voeren. Natuurlijk past het niet altijd bij ieders situatie, ook niet altijd bij de mijne. Maar goed georganiseerd zijn is van mega groot belang in de veehouderij.

 2. Jammer dat het collectief geen nieuw leven is ingeblazen, Dijkhuizen had mooi een spreekbuis kunnen zijn van alle (bazige) clubjes.

 3. Ook de melkveehouderij is verdeeld .
  AgriNL kiest voor die bedrijven waar ze ZELF het meest aan kunnen verdienen .
  Dus de meest intensieve bedrijven DE REST kan verrekken .
  Netwerk grondig is is na het fosfaatrechten drama niet voor niets opgericht .

 4. heerlijk om te zien is dat FDF met een gestrekt been in de discussie gaat en hard op zegt wat menig 1 denkt en men niet wil dat er gebeurd…….. het jammere van FDF is dat het daar bij blijft en geen oplossingen aan draagt anders is of was het een serieuze optie naast LTO

  1. Dankzij FDF gaat de politiek verder zonder overleg met boeren. Het zevende actieplan nitraatrichtlijn ligt op tafel.

  2. Dan heb je toch bijzonder slecht opgelet. FDF heeft JUIST oplossingen aangeleverd!

 5. Agri.nl dient het belang van de agri-food-sector. Zij willen zoveel mogelijk productie houden in Nederland. Dat is niet per definitie tegen het belang van de boeren.
  Wél had Agri.nl veel beter en veel breder met de landbouworganisaties moeten overleggen.

  We hebben inderdaad een brancheorganisatie nodig voor de melkveehouderij. Wel vraag ik mij af in hoeverre die geaccepteerd wordt door brede lagen van melkveehouders. Ik vrees dat organisaties als FDF en NMV en hun aanhang alles zullen doen om de brancheorganisatie af te schieten.

 6. De boeren zelf (en ik beperk me even tot rundveehouders) zouden de handschoen op kunnen pakken en weer zorgen dat ze regie krijgen over hun eigen data. Als ze stoppen met hun data afstaan (helemaal aan de voorkant) aan een wereldspeler die de data deelt met andere wereldspelers dan behouden ze zelf de regie. Als de overheid dan stopt om het hele I&R bestand te delen met deze wereldspeler.. dan gaat het wel weer aardig de goede kant op denk ik..

 7. FDF heeft deze handschoen allang opgepakt met veel succes EN met steun van de boeren. Zonder FDF was er helemaal geen stikstof of nitraat probleem geweest. Dan was er gewoon getekend bij het stippellijntje

Beheer
WP Admin