AlgemeenNieuws

Wessanen verkoopt diepvriesbedrijf

Amsterdam – Voedingsbedrijf Wessanen verkoopt zijn diepvriestak Izico, onder meer bekend van de snackmerken Beckers en Bicky. Het bedrijfsonderdeel gaat voor 68 miljoen euro naar investeringsmaatschappij Egeria.

Als Izico een brutowinstdoel haalt, krijgt Wessanen nog eens 3,5 miljoen euro. Wessanen verkoopt Izico, omdat het bedrijf zich wil richten op de kernactiviteit: biologische voeding.

Vorig jaar realiseerde Izico een omzet van 103,3 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 9 miljoen. Het bedrijf telt 389 werknemers en heeft productielocaties in Deurne, Katwijk en het Belgische Bocholt. De overname moet nog worden goedgekeurd door onder meer de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Wessanen benadrukt dat alle personeel en locaties mee gaan naar Egeria.

Eind maart ging ACM akkoord met de verkoop van Natudis, Kroon en Hagor aan Vroegop-Ruhe, een Amsterdamse groothandel in biologische groente en aardappelen. Het assortiment van Natudis omvat naast onder meer een serie droge kruidenierswaren de 24 winkels tellende biologische winkelformule Natuurwinkel, die met franchisenemers werkt. Natudis wil met de nieuwe eigenaar dit jaar uitbreiden naar dertig winkels.

Wessanen geeft niet aan of de opbrengsten van de twee ‘desinvesteringen’ worden geherinvesteerd of middels een hoger dividend bij aandeelhouders terechtkomt. In de markt wordt gespeculeerd over groei in Duitsland, in Europa de grootste biologische markt. Op dit moment is Wessanen sterk in Frankrijk, de Benelux en daarna in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië.

Wessanen maakte op de beurs in Amsterdam al voor de bekendmaking van de verkopen een sprong op de beurs van meer dan 35 procent mee.

Meer informatie over de aardappelprijzen vind je in Boerderij Marktprijzen:

  • Fritesaardappelen
  • Aardappelvlokken
  • Exportaardappelen
  • Pootgoed
  • Tafelaardappelen
  • Voeraardappelen
  • Beheer
    WP Admin