Premium
Foto: Henk Riswick RundveeColumn

‘Wereldwijd graantekort door oorlog Oekraïne-Rusland’

Reacties

    1. Waarom zou je weer overschotten willen? Wat is de fun van 200 koeien houden als je bij mooie melkprijzen er bij 100 ook komt?

  1. Pieter, top hoor. Gewoon noemen dat de Markerwaard droog moet en Natura-2… gebiedjes omploegen, bemesten en graan zaaien. Weg met die groen-linkse-milieu-maffia.
    Zegt het voort ….

  2. Armer, je steekt de kop in het zand, oude tijden gaan niet terugkeren, het westen is veel te hoogmoedig geworden, denkt de wereld haar wil op te kunnen leggen, maar de macht van het westen neemt sterk af, andere werelddelen zijn die arogantie al jaren meer dan zat, en zullen elkaar steeds meer gaan steunen om de macht van het arogante westen te breken.

    1. Als je zeker bent dat voer en kunstmest nooit meer goedkoop worden dan kun je miljonair worden. Koop van beide vele tonnen op en wacht tot het duurder wordt. Ik wil niet mijn voer en kunstmest hoeveelheden die ik de komende 10 jaar nodig heb al vastleggen tegen de prijzen van nu. Ik verwacht lagere prijzen.

  3. Pieter nog voor de Markerwaard aan de orde komt is jouw grasland aan de beurt om gescheurd te worden voor de teelt van koolzaad en tarwe om het te kort aan deze noodzakelijke producten veilig te tellen. Ten tijde van WOII was het niet anders. Als het scheur gebod niet helpt dan komen de ecologische structuren aan de beurt. Natuur is het nieuwe geloof geworden en met het geloof valt niet te marchanderen.

  4. Pieter schiet een beetje uit de bocht, hij is te bang en reageert te panisch. Na de oorlog komt er vrede en stabiliseert het weer zoals het was. In 2032 komen de nederlandse huizen voor de oekrainers gereed terwijl die al weer jaren geleden teruggegaan zijn, de markerwaard is drooggelegd maar door graanovervloed op de wereld niet meer nodig enz. Handelen door paniek is onverstandig en al helemaal niet door nederland want daar kan echt niet iets snels opgezet worden.

Beheer
WP Admin