Premium
Opwinding over de Kaderrichtlijn water. - Foto: Canva AlgemeenColumn

‘Waterrichtlijn kan geen verrassing zijn’

Reacties

 1. Denk niet dat als je er op tegen bent op bepaalde regels dat je dan meteen een boeren populist bent, ik denk eerder dat we in Nederland voort te maken hebben met natuur populisten!! Als je echt duurzamer wilt boeren dat za kaderrichtlijn water niet werken omdat je dan meer kunstmest zal moeten gebruiken dan dierlijke mest.
  En stikstof vermindering geeft minder bladgroen ,dus een hoger co2 gehalten in de lucht, dus dan warmt de aarde nog sneller op omdat wij in Nederland de boeren stand opruimen! Dus Willem misschien ben jij wel meer populist dan de gemiddelde boer….

  1. Het gaat om de stikstof Bart waar het vandaan komt ( mest of kunstmest )doet niet terzake .

 2. Heel iets anders: er zijn uitgekochte melkveehouders die graag in akkerbouwgebied verder gaan en een akkerbouwbedrijf kopen en daar koeien gaan melken. Er zijn ook yuppen die uit de grote stad vertrekken en een woonboerderijtje kopen in de buurt van een n2000 gebiedje. Die yuppen helemaal blij en als de kids 20 jaar zijn staan daar 4 auto’s op het erf. De buren vinden dat maar niks en gaan naar de rechter. De bewoners die verkocht hebben aan de yuppen hadden maar 1 auto dus meerdere auto’s beinvloeden met de stikstofuitstoot het n2000 gebiedje. De rechter gaat daar aan mee. Deze kolder gaat nu verder met de waterrichtlijn.

  1. Elk nadeel heeft zijn voordeel .
   Zelfs als je een andere trekker koopt of wilt verbreden met huisverkoop of een andere tak .wordt het in de nb vergunning doorberekend .
   Dat betekend wel.dat het hebben van latente ruimte die nu nog niet gebruikt wordt wel verdedigbaar is bij de rechtbank .
   Want bij elke verandering zal een nieuwe berekening horen .

Beheer
WP Admin