Premium
De uitspraken van deze week gingen over 4 biomassainstallaties die op basis van PAS-melding werken. - Foto: Peter Roek AlgemeenAchtergrond

Wat betekent nieuwste uitspraak rechter voor PAS-melders?

Reacties

  1. @Koot Op uw vraag: wat betekent de uitspraak voor alles wat er tijdens PAS is vergund: definitief toegekende vergunningen zijn definitief, al bestaat zelfs dan nog de formele mogelijkheid dat een vergunning ingetrokken wordt. Maar dat is hier niet aan de orde. Wat betreft opkoop van bedrijven dichtbij natuur: het doel is idd: depositie verminderen. De vrijgespeelde depositieruimte komt dan (afgeroomd weliswaar) ten goede aan andere activiteiten. Probleem nu met de ‘legalisering’ (raar woord) van de PAS-melders is, dat de daarvoor benodigde depositieruimte volgens de rechters nog onvoldoende zeker is. Wb bedrijven zonder vergunning: die zijn er idd, ook buiten de landbouw, met verschillende achtergronden. En vorige week was er gedoe om bedrijven (buiten de landbouw) die kennelijk heel veel oude, latente ruimte konden gebruiken of verkopen.

  2. Mijn oplossing: alle bedrijven die helemaal geen NB vergunning hebben én ook geen PAS melding hebben gedaan moeten eerst sluiten, dan komt er feitelijk stikstof vrij voor de PAS melders met het wettelijk recht op legalisatie. (distributiecentra, fabrieken, schiphol, Jumbo, bouwbedrijven, transportbedrijven, wegen die zomaar zijn aangelegd, kortom de rest van Nederland). Als het erop aankomt zitten zíj fout. Als de MOB en de minister zo door gaat dan gaan de PAS melders gezamenlijk hanghavingsverzoeken indienen tegen alle bedrijven om hen heen.

  3. Wat betekent nieuwste uitspraak rechter voor ALLES wat er tijdens de PAS is vergund. Waar heeft de overheid zelf nu geen vergunning voor? TIK even het volgende in”Staatscourant 2015, 16320″
    Kijk dan even onder BIJLAGE BIJ ARTIKEL 6
    Wie heeft er nu eigenlijk het grootste probleem? Om dit gat te dichten is er stikstof nodig. Waar vind je de goedkoopste stikstof?(lees meest waardevolle). PRECIES degene die het dichts bij de N2000 gebieden hun bedrijf hebben. . Deze gaan dus opgekocht worden onder de mom we gaan de natuur redden. Bestaande bedrijven die moeten wijken voor nieuwe aktiviteiten. Toen de N2000 gebieden werden aangewezen had bestaand gebruik geen last, sterker nog er werd geschreven, dat bestaand gebruik mogelijk had bijgedragen aan het N2000 gebied(zie ” Reactiedocument Aanmelding Habitatrichtlijngebieden ” )
    Zo mooi zijn als Boerderij hier eens over ging schrijven. Redactie, Johan Oppewal zie graag uw reactie.

Beheer
WP Admin