Premium
Foto: Joris Telders VarkensColumn

‘Waarom worden supermarkten niet aangepakt?’

Reacties

  1. coca cola zet de prijs gewoon omhoog, heineken vorige week bier prijsverhoging. boeren en tuinders geven hun producten gewoon mee en kijken wel wat ze ervoor krijgen. als de landbouw zo door gaat blijven ze ( als slaven ) in de armoede steken.

  2. De argumentatie van de supermarkten is wellicht niet helemaal zuiver. Maar het blijft ook gewoon handel.

    De productie verplaatst naar de nieuwe varkenslanden zoals Spanje en landen in Oost Europa, en daarmee raakt Nederland zijn afzetmarkten kwijt en ervaart meer concurrentie. Onze ketenpartners en aanverwante bedrijven investeren de laatste decennia het geld verdient bij de Nederlandse boer in deze nieuwe varkenslanden deze nieuwe varkenslanden maken gretig gebruik van de investeringsdrang van de Nederlandse aanverwante bedrijven en ketenpartners.

    En geef deze nieuwe varkenslanden eens ongelijk, zo is in Nederland de sector ook ‘groot’ geworden, met geld en steun van overheid en agribusiness zijn investeringen in productiegroei gestimuleerd, zelfs zo dat minister Braks in zijn tijd commentaar kreeg van zijn collega’s uit omringende landen, over wat dat Nederlandse varkensvlees bij hun in de supermarkt moest, hun eigen boeren werden van de markt gedrukt.

    Nederland zal in de toekomst toch vooral voor eigen consumptie gaan produceren dat is de nieuwe varkenscyclus.

    De mee-verdieners in de agrarische sector zullen altijd zoveel mogelijk volume willen behouden, zij weten dat de faalkosten van een te hoog productie volume toch weer bij de boeren terecht komen. En de winst komt bij de mee-verdieners terecht, en verdwijnt vaak naar het buitenland.

Beheer
WP Admin