Premium
Het klinkt logisch en rechtvaardig om de noodlijdende PAS-melders aan een vergunning te helpen door de ruimte voor Schiphol of de A27 in te zetten. Maar zo eenvoudig ligt dat juridisch niet. - Foto: ANP AlgemeenAchtergrond

Waarom Rijkswaterstaat en Schiphol hun stikstofruimte niet aan PAS-melders hoeven afstaan

Reacties

 1. Scholten, ik heb even gewacht met te reageren om niet ondoordacht wat te beweren.
  Jij stelt je ( ik dus) slaat de plank behoorlijk mis. Geef me eens aan waar ik ongelijk heb in alles wat ik beweer heb ik aantoonbaar gelijk. U stelt Wetten en regels worden in den haag gemaakt. Juist wat de wet betreft echter de regels kunnen ook op een lager bestuursniveau worden genomen. De rest van je kritiek doe ik af als ongenuanceerd, omdat jij en met jouw vele andere boeren denken dat we de regelgeving moeten aanpassen aan een minderheid de boer dus jij vergeet dat de Stikstofwet met meer dan een 2/3 meerderheid in de 2e Kamer is aangenomen en dat Van der Wal deze moet gaan uitvoeren. En wat betreft de PAS melders daar erken ik dat ze er vanuit mochten gaan dat een verleende vergunning ook geldig is. Ik denk dat zij zich moeten wenden tot diegene die de vergunning heeft afgegeven voor compensatie want die waren fout, maar dan kom je terecht bij CDA bestuurders die er niet meer zitten omdat ze door hun stemmers in de steek zijn gelaten.
  Als Armer stelt: Als het juridisch niet kan, is de overheid daar schuldig aan want die maakt zelf de wetten, Dan zij het de lagere overheden (niet Den Haag de overheid die de wetgeving maakt) Even ter opfrissing we kennen in Nederland de trias politica, driemachtenleer of scheiding der macht(en) drie organen die elkaars functioneren bewaken. De verdeling kent een wetgevende macht de uitvoerende macht en de rechtelijke macht

 2. He we het ook wenden of keren, als landbouw waren en zijn we nog steeds erg gericht op verhandelbare productierechten. Nu dit tegen ons werkt is het kommer en kwel en is d eoverheid de gebeten hond. Ik ben het eens met de sprekers die de huidige manier van werken als niet kies beschouwen, omdat de PAS melders niet worden geholpen zoals beloofd door de Regering. Hier wordt het duidelijk dat de overheid zelf zelf niet kan reageren op zijn eigen wensen en eisen, maar de overheidsinstanties en voor d eoverheid werkende bedrijven de vije hand geeft om zich NU te garanderen van Stikstofrechten maar een volgend ekeer zijn het weer andere zaken. Onze regeringen inclusief of onder dwang van de beide Kamers komen hun beloftes niet na omdat ze de situatie niet voldoende beheersen. Komt helaas bij meer beleid voor.

 3. Hallo heren, ik snap de frustratie, maar te eerste om de minister leugenachtig te noemen is mij te goedkoop om er op in te gaan.
  Een ieder weet dat de paasstier (let wel geen passtier al is dit in deze context nog helemaal niet zo’n rare vergelijking) aan de hoogste bieder wordt verkocht.
  Dat de boer de slag met de industrie al lang heeft verloren is in feite zijn eigen schuld hij heeft zich nooit afgevraagd kan ik wel boeren op grond van 80.000 euro met een melkprijs van 60 cent . Dat er frustratie ontstaat snap ik maar richt die dan vooral op de landbouworganisaties die jarenlang hebben gelobbyd bij het CDA een partij die ze zelf overigens laten vallen als een baksteen. De boer is de binding met de maatschappij allang verloren en dat is hun eigen schuld want ze noemen zich ondernemer en dan weet je dat je hier in Nederland (als je 6% rente van je bedrijf wilt beuren) moet inpakken en wegwezen. En dank zij hun grote vriend Tjeerd (d66) krijgen zij die kans. Ik VVD had ze uitgekocht want dat was veel goedkoper geweest

  1. Je slaat de plank behoorlijk mis. Wetten en regels worden in den haag gemaakt. Die dienen om ons kapot te maken en goed koop aan grond te komen voor woning bouw . Onder het mom van “we moeten ons aan de wet houden” wordt nu gigantisch misbruikt om hun plannen voor elkaar te krijgen. Heel simpel kan men wetten repareren. En dat komt ze niet goed uit. De doelen zijn heilig om van nederland de randstad van europa te maken. Als over een aantal jaren de stedelingen naar duitsland moeten om lekker op het platteland uit te waaien en te vertoeven gaat er misschien een lichtje branden.

 4. Het hele PAS verhaal is een aaneenschakeling van schandalen over de rug van de boer. Er is geen enkel vertrouwen dat deze intens slechte en leugenachtige minister streeft naar rechtvaardigheid, integendeel. Zolang de claims niet komen gaan ze er gewoon mee door. Waar blijft de massa claim? Stikstofclaim? NewMOB? Nieuwe stichting?

 5. Als het juridisch niet kan, is de overheid daar schuldig aan want die maakt zelf de wetten. Hier gaat het over dubbele agenda’s.

 6. Alles is er binnen deze regering op gericht om alles behalve de agrarische sector ruimte te geven. Tjeerd wil toch halvering van de veestapel. Wordt tijd dat de firma list en bedrog in den Haag wordt gehalveerd.

Beheer
WP Admin