De VTE-veldrobot van de Duitse machinefabrikanten Krone en Lemken is voortaan voorzien van een fronthef en -aftakas. - Foto's: Krone MechanisatieNieuws

VTE-veldrobot van Krone en Lemken krijgt fronthef

De VTE-veldrobot waaraan de Duitse machinefabrikanten Krone en Lemken gezamenlijk werken, krijgt een fronthef en -aftakas evenals een nieuwe kleurstelling.

Machinefabrikanten Krone en Lemken werken sinds 2022 gezamenlijk aan de ontwikkeling van een eigen veldrobot. De fabrikanten melden dat de machine een update krijgt. Belangrijkste wijziging is dat de robot voorzien is van een fronthef en -aftakas. Tevens krijgt de machine een merkneutrale platina-grijze kleurstelling.

Lees verder onder de foto

Ook nieuw aan de VTE-veldrobot is de merkneutrale platina-grijze kleur.
Ook nieuw aan de VTE-veldrobot is de merkneutrale platina-grijze kleur.

Transportsysteem veldrobot

De fabrikanten noemen de dieselelektrische robot VTE. De afkorting VTE staat voor ‘Verfahren Technische Einheit’. Op vakbeurs Agritechnica 2023 presenteerden Krone en Lemken een transportsysteem voor de VTE-veldrobot. Dat werkt met behulp van een dissel. Dit transportsysteem blijft bruikbaar, ook als de machine voorzien is van een fronthef en -aftakas.
Nog niet leverbaar

Krone meldt dat de machine voorlopig in verschillende landen wordt getest. Het is nog niet duidelijk wanneer de VTE-veldrobot leverbaar is. Ook is er nog geen brutoprijs bekend.

Auteur: Bob Karsten

Beheer
WP Admin