Premium
Eind oktober. De formerende partijen aan tafel op landgoed De Zwaluwenberg voor de voortgang van de formatiegesprekken. - Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Vrij baan D66 bij formatie’

Reacties

 1. Cda met rijkeluiszoon belastingonduiker hoekstra en een verkiezingsprogramma mede geschreven door oplichter sieuwerd daar stem ik nooit meer op, op naar de 0 zetels.

 2. Je hebt cda- kiezers, cda leden en cda verkozenden. Die twee laatste groepen zullen druk geven op het landelijke cda bestuur om de boeren niet blijvend kwijt te raken. Je kunt beter stellen dat het cda nu beter hun best gaan doen om de boerenstem te krijgen dan toen het cda er niks voor hoefde te doen omdat ze de boerenstemmen toch wel kregen.

 3. Wel BBB heeft ook een B voor Burgers! En met haar leiderschap brengt ze ook deze belangen en gezond verstand onder de aandacht! Het CDA delft op beide, leiderschap en burgerbelangen, het onderspit wanneer Boeren en Burgers goed opletten.

 4. Vergaderboer , je zegt het in een verkeerden volgorde. Het CDA heeft zich met Derk Boswijk van de boeren afgewend en dat zie je terug in de peilingen, en het niet andersom zo als jij schetst!!

  1. Juist smolders. Dit artikel is dom gezever. Cda EN Vvd houden zich niet aan hun verkiezingsbelofte als ze alsnog akkoord gaan met onteigening van boerenbedrijven.

  2. Het aantal boeren is te klein voor één zetel. Als het CDA alle boeren kwijt raakt kunnen ze dus hooguit één zetel verliezen.
   Ze staan in de peilingen op veel meer verlies dan één zetel. Waardoor hebben ze die andere zetels verloren?

 5. Misschien toch groep Omtzigt steunen in d ehoop dat er weer een vorm van Districten stelsel komt waarbij het aantal Kamerleden uit de provincie groter wordt dan nu. Als we de stemlijstn bekijken, bestaan die voor het grootste deel uit Westerlingen en mensen uit de grote stad volgens democratisch principe juist, maar voor de mensen in de buiten gebieden een ramp. Omtzigt heeft dit probleem in ieder geval benoemd. De rest bevalt het best zoals het nu gaat, het platteland is er voor de stedelingen en de mensen aldaar mag je “uitbuiten”.

 6. Vooralsnog hebben nog wel veel boeren gestemd op het cda. Als ze de boer nu vergeten gaan ze bij de volgende verkiezingen het schip in. Dat is wat de peilingen aangeven en een signaal aan het cda om de boerenbelangen niet te verkwanselen.

Beheer
WP Admin