Foto: Koos Groenewold RundveeNieuws

Vreugdenhil en Milcobel verhogen melkprijzen

Vreugdenhil Dairy Foods verhoogt de gangbare melkprijs over april met 40 cent naar een basis van € 33,52 per 100 kilo. De maximaal te bereiken prijs komt uit op € 35,62.

Dit blijkt uit een bekendmaking van de onderneming. Biologische leveranciers ontvangen € 1,15 meer dan de voorgaande maand en ontvangen een melkprijs van € 54,04 per 100 kilo.

Milcobel

Het Belgische Milcobel heeft ondertussen de melkprijs voor mei bekend gemaakt en komt uit op een verhoging met – volgens de Nederlandse berekening – € 1,01 naar € 36,72 per 100 kilo.

Al deze prijzen gelden bij Nederlandse standaardgehaltes, exclusief btw en na aftrek van 5 cent bijdrage voor ZuivelNL. Ook worden ze berekend bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk. Voor de Belgische situatie komt de melkprijs van Milcobel uit op € 35,40 per 100 liter, meldt de zuivelonderneming. Behalve in liters in plaats van kilo’s wordt de Belgische melkprijs ook vastgesteld aan de hand van lagere standaardgehalten voor melk (4% vet, 3,4% eiwit) en bij een kleinere jaarleverantie.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin