Foto: Bart Nijs AlgemeenNieuws

Voorverkoop perspulp start met € 1,75

Duynie Feed, onderdeel van Royal Cosun, is 8 mei gestart met de voorkoop van perspulp.

De prijs is vastgesteld op € 1,75 per procent droge stof. Ten opzichte van vorig jaar is dat tien cent meer. Hiermee begint de voorverkoop met de duurste prijs sinds 2015, toen € 1,92 werd gerekend. In de jaren erna daalde de prijs onder de € 1,50. In 2019 en vorig jaar startte Duynie Feed met € 1,65. Bij de start van de perspulpcampagne steeg de directe verkoopprijs van perspulp naar € 2,10.

Voorverkoop Cigarant

Ook van Cigarant is de voorverkoop gestart. De prijs van dit product is vastgesteld op 1,55 per procent droge stof. Ook deze prijs ligt boven het niveau van vorig seizoen, toen de prijs startte op € 1,40. Voor beide producten loopt de bestelperiode maximaal tot en met 28 mei. Het bedrijf beloont elektronisch bestellen met een extra korting van 2 eurocent per procent droge stof en biedt klanten de mogelijkheid om via een voerabonnement aangeschafte producten verspreid te betalen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Reacties

  1. Rijk worden van een afvalproduct…… we moesten ze er maar eens mee laten zitten dacht ik zo

  2. De prijs van Cosun doorgeven is leuk, maar dat weten we al. Belangrijker is het om te weten waarom deze hoge prijs is vastgesteld, en hoe deze tot stand komt. Is er wel sprake van voldoende concurrentie, wat is de voederwaarde prijs enz enz

Beheer
WP Admin