Premium
Anton van Ingen: “In de veehouderij ligt de nadruk nu op preventieve zorg.” - Foto: Hans Prinsen AlgemeenInterview

Voormalig dierenarts en inspecteur slachthuis: ‘Protocollen staan voorop’

Reacties

  1. Heren, uit hoogde van mijn functie weet ik heel goed hoe het er in een slachthuis aan toegaat daar werken nu eenmaal mensen die betaald worden om dieren te slachten en dat moet gebeuren in een moordend tempo, met meer dan 100 koeien per uur of 500 varkens per uur, de vergelijking met de zorg gaat hier dan ook volledig mank deze mensen hebben geen enkele binding met het dier wat ze richting de dood moeten drijven, dat kan ook niet want dan wordt je gek. Overigens wil dat niet zeggen dat een slachthuismedewerker niet de verantwoording heeft als mens om slachtdieren op verantwoorde wijze te behandelen. Maar de slachthuismedewerker staat wel onder druk van zijn leidinggevende om er voor te zorgen dat de baan vol blijft. Hoe zouden leraren en zorgmedewerkers het vinden dat er altijd een camera meekijkt en dat tegenstanders daar toegang op hebben? dat zouden ze niet erg vinden mijn dochter is lerares die is voor haar baan degelijk opgeleid en een slachthuismedewerker krijgt slechts een spoedcursus omdat het nu eenmaal verplicht is nogmaals de economische belangen van een slachthuis en dierenwelzijn tijdens het slachtproces botsen met elkaar.

  2. 1.Bij leraren en zorgpersoneel is het niet nodig dat en camera meekijkt.
    Deze beroepsgroepen hebben al een aangeboren gevoel voor normen en waarden en tijdens hun zeer uitgebreide opleiding worden zij daarmee ruimschoots “opgevoedt”. Slecht voorbeeld.
    2. Die kleine broodbakker kan er ook voor kiezen om zijn schuld niet te verdrievoudigen en een ander gemakkelijker pad te kiezen. Nimmer gehoord (zelf ook nooit meegemaakt) dat de bank iemand dwong een grote lening af te sluiten. Slecht voorbeeld
    Niet zomaar wat roepen hierzo, daarmee voorkom je ook irritatie

  3. Twee opmerkingen:1) een kleine fabrikant van brood wil de fabriek verdubbelen en gaat voor een lening naar de bank. Zegt de bank: bij verdubbeling kun je bij deze lage broodprijs niet de bank terugbetalen maar bij drie keer zo groot wél. Is die verdrievoudiging dan de schuld van de bank of is de broodprijs te laag? 2) hoe zouden leraren en zorgmedewerkers het vinden dat er altijd een camera meekijkt en dat tegenstanders daar toegang op hebben?

Beheer
WP Admin