Premium
De Aura-voerrobot is het resultaat van zeven jaar ontwikkeling. De robot heeft de unieke eigenschap dat deze zélf het voer uithaalt. Boerderij bezocht de allereerste Aura, die een jaar draait bij een melkveehouder in Frankrijk. - Foto's: Jacco van Erkelens MechanisatieAchtergrond

Voerrobot Kuhn Aura haalt kuilvoer zelf op

De Aura-voerrobot heeft rondom sensoren die dichtbij en veraf beweging en/of obstakels detecteren. Is dit het geval, dan stopt de robot. Bovenop bevinden zich de LiDAR-laser en RTK-gps-ontvangers. Het lokalisatiesysteem is op 1 centimeter nauwkeurig.

Voor het frezen tast de Aura eerst voorzichtig of er niets in de weg ligt. Vervolgens freest de voerrobot een strakke baan, waarbij het snijvlak goed vast en strak blijft. Aan het eind gaat de robot iets achteruit en raapt het product dat op de grond is gevallen op.

De mengkuip met 3 kuub inhoud heeft twee verticale vijzels. Hydromotoren drijven deze vijzels aan, waarbij het per rantsoen mogelijk is de mengsnelheid te wijzigen. De capaciteit is voldoende voor 280 melkkoeien.

Beheer
WP Admin