Foto: Bert Jansen AlgemeenNieuws

Voerleverancier scoort goed bij boer op voedselveiligheid

Voerleveranciers voldoen aan de verwachtingen van veehouders op het gebied van duurzaam ondernemen en voedselveiligheid.

Dit blijkt uit de voorlopige resultaten van de nog lopende online VoerMonitor van onderzoeksbureau Geelen Consultancy. De resultaten zijn afkomstig van iets meer dan 1.000 veehouders (onder meer rundvee-, varkens- en kippenhouders) die de enquête hebben ingevuld.

Hoge score op voedselveiligheid

60% van de veehouders geeft aan dat hun voerleverancier ‘zeker’ voldoet aan de verwachting op het gebied van duurzaam ondernemen. Een nog hogere score halen voerleveranciers waar het gaat om voedselveiligheid. Maar liefst 83% van de veehouders geeft aan dat hun voerleverancier ‘zeker’ voldoet aan zaken rondom voedselveiligheid.

Ook over het algemeen kennisniveau (82%) en over het toekomstperspectief (78%) voldoen de voerleveranciers aan de verwachtingen. Uit de eerste resultaten blijken wel significante verschillen tussen verschillende voerleveranciers wat betreft de beoordeling.

Aan het eind van deze week en begin volgende week ontvangen opnieuw een paar duizend veehouders een uitnodiging via de e-mail om deel te nemen aan de VoerMonitor.

Beheer
WP Admin