AlgemeenNieuws

Vlees in groenten Bonduelle

Lille – Bonduelle verwerkt in zijn diepvries- en conservengroenten kleine hoeveelheden vleesbouillon. De Franse fabrikant zal dat op de etiketten vermelden maar kan daarmee niet vermijden dat de ontdekking tot veel ophef leidt.

In 17 producten wordt tot 0,5 procent aan extracten van kip, rundvlees, varkensvlees of lamsvlees verwerkt, heeft Bonduelle meegedeeld. Daarbij gaat het om een breed gamma, uiteenlopend van extra fijne sperciebonen tot griekse champignons voor zowel diepvries als conserven. Volgens het bedrijf gebeurt er niets illegaals: ”We houden ons volledig aan de Franse regelgeving op dit gebied.”

Bonduelle komt met de verklaring nadat de aanwezigheid van vlees was gemeld op een Franse site van vegetariers, Vegemag. De mededeling heeft op sociale media tot veel kritiek geleid, vooral van groeperingen die bepaalde vleessoorten niet mogen eten. Bonduelle heeft daarop inderhaast bij haar productinformatie op internet toegevoegd dat die ‘niet geschikt zijn voor vegetarische regimes’. Binnen zes maanden moeten ook de etiketten van alle betrokken producten van die informatie zijn voorzien.

Beheer
WP Admin