Foto: Paulus Maessen RundveeVideo

Video | Floating Farm: koeien op het water

Een duurzaam, circulair en innovatief melkveebedrijf middenin de haven van Rotterdam. De Floating Farm is de eerste drijvende boerderij ter wereld en boert op een diervriendelijke manier.

De koeien eten van reststromen uit de stad en de zuivel gaat rechtstreeks naar de consument in de stad. Bekijk de video.

Reacties

  1. Wat een negatieve reacties. Zie het als een mooie landbouw promotie. Als de stadsbewoner niet naar de boer komt, komt de boer naar de stad.

  2. Kan dit bedrijf wel grondgebonden zijn? En koeien buiten? Op 1 HA grond. Is dat niet de mensen voor de gek houden?

    Afgeven op reguliere veehouderijen, tussen de regels door, is onfatsoenlijk.
    Hoe voldoen zij aan diversiteit?
    Enz….

  3. Deze overdatum producten zouden ook naar een standaard boerderij kunnen gaan, zoals bostel dat ook doet. Volgens mij gaat het vervoeren van over datum en overschot van de groothandel / veiling in de gangbare landbouw discutabel vanwege mogelijke ” vervuiling” door ziekte kiemen. Voor de kisten citrusfruit die mooi in beeld kwamen heb ikso wie so mijn bedenking omdat deze nog al eens behandeld zijn tegen bewaar ziektes met izamalil. Bij ons verboden voor consumptie en voer aardappelen.

  4. Broodresten…. aj…. is niet gmp dus niet geschikt voor veevoer. Mestscheiden en verkopen als mestkorrels, leuk maar de administratie die er bij hoort is niet te overzien. Monster nemen van het ingaande product en van beide uitgaande producten, en daar mag geen verschil in zitten. Voor een normale boer niet interessant. Weidegang, geld alleen als er max 10 koeien per ha zijn. Geloof nooit dat er 7 ha beweidbaar grasland bijligt. Kortom kansloos

  5. Interessant. Ik ben er geweest. Koeien op een woonschip, met een uitloopje aan de wal, waar ze soms op mogen. Kringloop? Inderdaad afzet van melk en yoghurt voor liefhebbers uit de buurt. Voedsel kringloop? Een soort moderne schillenboer. Toen ik er was stond er een stapel dozen met peultjes. Was over de datum weggegaan bij de supermarkt naar de voedselbank. Die kon het ook niet snel genoeg kwijt en dus kan je dit nog aan de koeien voeren. Even letten op de herkomst: de peultjes waren geteeld in Chili.
    Enfin, daar in de haven merk je niet hoeveel stikstof ze produceren. We leven in een rare wereld

Beheer
WP Admin