AlgemeenNieuws

Verscherpt toezicht op Zorgboerderij Vierhoeve

Geesburg – Zorggroep De Vierhoeve in Geesbrug staat onder verscherpt toezicht.

Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dinsdag gemeld. Bij de Drentse zorgboerderij wordt niet goed gecommuniceerd tussen de bestuurder, medewerkers en de cliënten. Er is wel beleid, maar dat is niet bekend bij de mensen die het moeten uitvoeren. Er is geen medezeggenschap geregeld voor cliënten en hun vertegenwoordigers, waardoor ze niet kunnen meepraten over veranderingen of verbeteringen.

De rolverdeling tussen de eigenaar van de zorgboerderij en de zorgverleners, is onduidelijk, waardoor het volgens de inspectie tot gezondheidsrisico’s bij de cliënten kan leiden. Daarnaast komt de inspectie nog met een waslijst aan dingen die niet goed geregeld zijn. Fouten worden niet goed gemeld, er is geen beleid over seksualiteit en intimiteit op de zorgboerderij, er is niet voldoende zinvolle dagbesteding, toediening van medicatie wordt niet goed geregistreerd, medewerkers zijn niet goed opgeleid voor het werk dat ze doen en er is veel verloop onder de medewerkers.

De Vierhoeve is een zorgboerderij voor jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 16 tot en met 26 die verschillende indicaties hebben. De Vierhoeve biedt 24-uurs zorg en dagbesteding aan 14 jongeren en jongvolwassenen.

Beheer
WP Admin