Op de foto een posterbord voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2023 ergens in het noorden van Nederland. - Foto: Mark Pasveer AlgemeenNieuws

Boerderij: Tweede Kamerverkiezingen 2023

Woensdag 22 november zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Voor de landbouw zijn de Tweede Kamerverkiezingen van 2023 belangrijker dan ooit.

De BoerBurgerBeweging (BBB) behaalde een mega-overwinning bij de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart en heeft 16 zetels in de Eerste Kamer. In juni sneuvelden de onderhandelingen over het Landbouwakkoord. Na de val van het kabinet Rutte IV besloten veel Kamerleden met ruime parlementaire ervaring om niet voor hun partij op de kieslijst te gaan staan. Zij keren in elk geval niet terug in de nieuwe Tweede Kamer.

Inzet zelden zo hoog

De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november heeft niet alleen grote invloed op de koers van Nederland, maar zeker ook op die van de landbouw. De inzet was zelden zo hoog.

Boerderij besteedt tot na de verkiezingsdag veel aandacht aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november.

  • Boerderij Verkiezingsdebat: woensdag 15 november, 13.00-14.30
  • Boerderij Kieswijzer: wie doet wat voor de landbouw, of juist niet? De Boerderij Kieswijzer is sinds 1 november online.
  • Pitches met lijsttrekkers of kandidaat-Kamerleden met een link met landbouw
  • Volg het laatste nieuws over de verkiezingen.
Beheer
WP Admin