RundveeAchtergrond

Veetransporteur ervaart kracht social media

Staphorst – Donderdagmiddag 17 juli werd een filmpje op het internet geplaatst van een losgekoppelde vrachtwagentrailer met vee in de warme zomerzon. Een toevallige passant zag dit en filmde het voorval. Zonder informatie in te winnen bij Stens transport plaatste zij het bericht aan het begin van de middag online met de begeleidende tekst dat de trailer gedumpt was in de hitte.

Het bericht werd overgenomen door andere socialmediagebruikers en was zes uur later al meer dan 7.000 keer gedeeld.

Iets wat eenmaal op internet staat is er niet zomaar vanaf en dat heeft Stens ondervonden. In een verklaring op Facebook geven zij aan dat ze geschrokken zijn hoeveel een filmpje van nog geen halve minuut los kan maken. In de bewuste trailer waren minder koeien dan maximaal was toegestaan 7 in plaats van 11, er stond een briesje wind en de temperatuur lag rond de 20 graden. Daarnaast was er voldoende drinkwater. De dieren hebben dus helemaal niet te lijden gehad onder de omstandigheden, zo meldt Stens.

Stens vind het heel belangrijk goed met de dieren om te gaan en betreurt dat op deze manier nu een heel negatief beeld geschetst is van zijn bedrijf en de sector.

Beheer
WP Admin