Foto: Mark Pasveer VarkensNieuws

Vee&Logistiek trekt handen af van beursprijs varkens

De beursprijs voor vleesvarkens valt sinds 1 januari van dit jaar niet meer onder het beheer van veehandelsorganisatie Vee&Logistiek. De belangenbehartiger van veehandelaren heeft de organisatie doorgespeeld aan Kenniscentrum DCA. Het bedrijf in Lelystad zal ook de publicatie van beursprijs op zich nemen.

Vee&Logistiek geeft DCA een financiële bijdrage voor het organiseren van de beursprijs. Cees Oostrom, voorzitter sectorcommissie varkens- en biggenhandel bij Vee&Logistiek, geeft hierbij wel aan dat de organisatie op een gegeven moment stopt met de financiële ondersteuning.

Varkenshouder met DCA-abonnement

Dat DCA betrokken is bij de beursprijs, is niet nieuw. Eerder was het kenniscentrum al supervisor bij de totstandkoming van de prijs. Nu de organisatie van de prijs volledig in handen is van DCA, ligt ook de publicatie van de prijs bij het bedrijf. Alleen via een abonnement bij DCA kan de varkenshouderij de prijs ontvangen.

Opzet beursprijs

Aan de opzet van de beursprijs verandert weinig. Handelaren geven hun prijzen door en op basis van die prijzen en marktinformatie van DCA wordt vervolgens de prijs bepaald.

Meer informatie over de prijzen van varkens vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen