Premium
Een traditioneel zonnepark op landbouwgrond. Vattenfall vindt het belangrijk om bij de aanleg van zonneparken rekening te houden met de impact op de leefomgeving en op het gebruik van landbouwgrond. In het pilotproject worden stroken met zonnepanelen afgewisseld met stroken akkerbouwgewassen. - Foto: Hans Banus AkkerbouwNieuws

Vattenfall onderzoekt combinatie akkerbouw en zonnepanelen

Reacties

  1. Wie kan mij nu eens vertellen en uitleggen hoeveel KWh een veld zonnepanelen oplevert? We weten dat we bij bieten vlot 15.000kg suiker halen hoeveel Kj dit is. Volgens mij brengt een veld zonnepanelen niks meer energie dan gewoon landbouwgewas. Het kost wel veel meer aan subsidie en dat is dan weer interessant voor pluche zetels bij Vattenfall en WRU en andere betrokkenen.

  2. Ik denk dat de panelen vaak vies worden. Maar hopelijk slaagt de proef en staat half europa in de toekomst onder de panelen.

  3. Is dit project bedoelt als een serieus onderzoek naar voedselproductie en energie productie? Als we weten wat het resultaat is, zijn de panelen als energieproductie achterhaalt en blijkt deze vorm te onzeker en hebben we moeten kiezen voor de meest moderne methode van Kernenergie, omdat we steeds meer regelmatige energie productie nodig zullen hebben met al onze Data verwerking en automatiseringsdrang te voeden.

  4. Waar ik mij over verbaas dat combinatie tuinbouw zonnepanelen niet vaker toegepast word zie vaak teelten op stelling vooral zacht fruit met daarboven plastic tunnels er zijn tegenwoordig panelen die behoorlijk wat licht doorlaten (transparante panelen ).
    Hier heb ik persoonlijk minder moeite mee, panelen op landbouw of te wel voedsel grond is in mijn ogen
    niet te”” verkopen””

Beheer
WP Admin