Wilma Klaasses maakt vers romig ijs van de melk van de koeien op hun bedrijf. - Foto: Rachel Henst RundveeVideo

Video | Van melk tot ijs bij neventak IJsboerderij Ôans

Melk van eigen koeien tot vers ambachtelijk ijs. Op IJsboerderij Ôans maakt Wilma Klaasses zelf ijs in allerlei smaken en verkoopt dit in haar winkel naast de boerderij en levert het ijs aan de horeca.

Wilma werkte vroeger als productontwikkelaar bij een ijsfabriek. Ze kwam thuis te zitten na een reorganisatie en besloot dat ze toch iets om handen wilde hebben. De kennis en ervaring had ze al en openden daarom samen met haar familie in 1999 de ijsboerderij. ‘Je werkt om geld te verdienen, maar het is heel leuk dat er in onze winkel klanten komen die ook geïnteresseerd zijn in de rest van het bedrijf. Je kan laten zien waar je voedsel vandaan komt.’

In de video legt Wilma uit hoe de ijsboerderij is ontstaan en wat ze zoal maken.

Reacties

Beheer
WP Admin