Jeroen van Maanen als lid van FDF tijdens boerenprotesten in Den Haag, in 2020. - Foto: ANP RundveeNieuws

Van Maanen stapt op bij NMV vanwege ‘interne chaos’

Jeroen van Maanen stapt per direct op als bestuurslid bij de Nederlandse Melkveehouders Vakbond.

Hij beticht de melkveebelangenbehartiger van onder andere ‘gebrek aan leiderschap, interne verdeeldheid en wanbestuur’. Ook zou de club (te) druk zijn met interne strijd, daarmee wordt volgens Van Maanen geld van leden verkwanseld.

De melkveehouder was sinds juli 2020 toegetreden tot het bestuur, nadat hij enkele maanden eerder stopte als bestuurslid van Farmers Defence Force. Hij begon bij de vakbond om het boerengeluid in te brengen en de NMV ‘great again’ maken.

De termijn van voorzitter Harm Wiegersma zit er ook deze zomer op. Zijn vervanger moet op de Algemene Ledenvergadering aangewezen worden.

Oproep aan leden van NMV

Van Maanen vraagt de leden van NMV om naar de Algemene Ledenvergadering te komen en daar hun stem te laten horen en bedankt zijn achterban voor hun steun. “De NMV is méér nodig dan ooit en ik wens en gun de NMV zichzelf te hervinden. Maak het mooi! We moeten blijven strijden voor de toekomst van onze Nederlandse melkveehouderij, en het vormen van een sterk collectief landbouwblok! Ik zal, in welke rol dan ook, blijven strijden voor boerenbelang!”

Reacties

 1. heren , dat jeroen er voor weg loopt is geheel niet nodig, zijn passie en hart is BOERENBELANG, waar nmv er een onderdeel van is. zou het niet verstandiger zijn om andere mensen/specialisten/ deskundigen enz. in te huren, met de opdracht alle neuzen de zelfde kant op te krijgen (boerenbelang) . om schuldigen aan te wijzen heeft totaal geen zin. ook bij de nmv zullen ze ook altijd in kansen/ oplossingen moeten denken en handelen.

 2. Jeroen loopt er wel voor weg Brand, tsja als hij zelf de onruststoker is en de chaos creëert, goede serieuze bestuurders traineert/kleineert, medewerkers het werken onmogelijk maakt en zelf als persoon GREATER dan de NMV denkt te zijn…….wat denkt Jeroen dan wel wat het belang van de leden van de NMV is; een goed draaiende belangenvereniging waar ook rust en orde is met een goede beleidsmedewerker. Dat was er tot aan de zomer van 2020 en daarna veranderde alles…helaas…

  1. Beste Ate,

   Je slaat ook hier net als op zoveel andere gelegenheden waar we mekaar ontmoet hebben volledig de plank mis!!!
   Je legt hier in je reactie de volledige schuld neer bij Jeroen en dat is niet terecht!!
   Waar 2 vechten hebben er 2 schuld maar Jeroen was niet de schuldige, ja hij slaat klare taal uit, en is recht door zee (maar ook eerlijk) en dat zijn we gewend van hem en daarom was hij zo´n aanwinst voor de vakbond.
   Deze eigenschappen heb ik bij jou nog niet kunnen ontdekken. Met je opruiende bemoeienis en je ongenuanceerde eigen mening.
   De bemoeienis van jou en je lijntjes met je huis advocaat heeft de zaken alleen maar doen escaleren!

   Die zonder zonde is werpe de eerste steen.. Ga je eigen gangen eerst maar eens na vooraleer je een ander ergens van beticht en openbaar aan de schandpaal wil nagelen.
   Als je dan zoals je zegt de NMV belangen behartigd waarom doe je dat niet via de geëigende weg in plaats van dit forum te gebruiken.
   Met vriendelijke groet,

 3. bruchem en armer, we weten niet wat er achter de schermen allemaal afspeelt. dus we kunnen eigenlijk geen oordeel vellen. wat wel opvalt is dat jeroen van mening is dat er gebrek is aan leiderschap-verdeeldheid en wanbestuur. als dan niemand inclusief jeroen dan wel die capaciteiten heeft of eraan wil werken. zal iemand gezocht moeten worden buiten de nmv, die dat wel kan of ieder geval beter is . daar hoef je niet voor uit de weg te gaan jeroen.

Beheer
WP Admin