RundveeAchtergrond

Vaccar Clusterflush

Vaccar Clusterflush is een automatisch spoelsysteem voor het melkstel. Na iedere melking wordt het melkstel gespoeld met water en lucht.

Het is een bekend gegeven dat de melkstal een belangrijke bron van infectie is. De bacterie Staphylococcus aureus kan zelfs tot 8 melkingen in de tepelvoering achterblijven. Met Vaccar Clusterflush kan volgens leverancier Simmer Agri besmetting met mastitisbacteriën via het melkstel, op een eenvoudige, economische en effectieve manier worden voorkomen. Hiermee worden namelijk melkresten verwijderd en verkleint de kans op kruisbesmetting met mastitis.

Koud water en lucht

Via de lange melkslang wordt het melkstel gespoeld met koud water, waarna er vervolgens perslucht doorheen geblazen wordt. Dit proces vindt twee keer plaats en neemt ca. 30 seconden in beslag. Er wordt een regelbare hoeveelheid water gebruikt tussen 0,75 en 2 liter.

De Clusterflush wordt sinds eind 2006 in het Verenigd Koninkrijk verkocht en is door de overtuigende resultaten al in meer dan 400 melkstallen geïnstalleerd. Vaccar Clusterflush is geschikt voor alle merken en elk type melkstal.

Afhankelijk van het merk en type melkstal en het al dan niet hebben van automatische afname varieert de prijs tussen €500 en €600 (excl. btw).

Meer informatie bij Simmer Agri, tel. (0518) 43 28 73.

Beheer
WP Admin