AlgemeenAchtergrond

Uitstekende Hippeastrum op Hortus Botanicus

De tweede show van Hippeastrum die op de Hortus Botanicus in Leiden werd gehouden, werd met bijna 40 inzendingen een groot succes.

Van de Hippeastrum waren aanvankelijk zo’n 55 soorten in het wild aanwezig. Tegenwoordig zijn er meer dan 600 cultivars aan het sortiment toegevoegd. De VKC kreeg dus bijna 40 inzendingen te beoordelen en kwam tot de conclusie dat de kwaliteit op een hoog niveau lag.

Een prachtig sortiment in alleen snij amaryllis werd de jury aangeboden. De jury keek onder andre naar de bloemstand, het aantal bloemen en de sierwaarde hiervan. De steel werd beoordeeld in lengte, en stevigheid. ‘Superstar’ werd de grote winnaar met een score van 9.55 punten. De enkelbloemige rood/witte Hippeastrum viel op door de intense kleur van alle bloemen de gelijkheid van bloem en steel en de fraaie sierwaarde. De firma die hiervoor zorgde was Amarylliskwekerij A.G. Boers uit s-Gravenzande. Op de tweede plaats kwam Kwekerij Martinique uit s-Gravenzande met de hagelwitte cultivar ‘Christmas Gift’ en derde opnieuw A.G. Boers, maar nu met de winnende cultivar van vorig jaar Hippeastrum ‘Challenger’.

Beheer
WP Admin