Erik Luiten is melkveehouder en bestuurslid van Waterschap Rijn en IJssel. - Foto: Rachel Henst AlgemeenVideo

Uitgelicht | Boeren dreigen sterke positie binnen waterschappen te verliezen

Boeren dreigen hun sterke positie binnen de waterschappen kwijt te raken door een wetsvoorstel om geborgde zetels af te schaffen. GroenLinks en D66 willen van de geborgde zetels, gereserveerde plekken voor onder andere boeren, af. Het zou niet democratisch zijn én het zou niet meer passen binnen het takenpakket van de waterschappen.

Een van die boeren die een gezorgde zetel heeft in het waterschap van Rijn en IJssel is melkveehouder Erik Luiten. Erik pleit onder andere om boeren te laten meebeslissen over acties die nodig zijn op het gebied van klimaat. Boeren hebben volgens hem de grootste oppervlakte grond in gebruik en hebben de kennis in het gebied. ‘Het belangrijkste is het draagvlak dat in de waagschaal wordt gesteld met het opheffen van de geborgde zetels.’

In deze video vertelt Erik waarom die geborgde zetels zo belangrijk zijn en hoe hij de toekomst voor boeren voor zich ziet als de geborgde zetels afgeschaft zouden worden.

Reacties

  1. VREEMDE gang van zaken dat de meerderheid baas is over de besluiten die op jou bedrijf genomen worden . De beste stuurlui staan aan wal. ZONDER GEBORGDE zetels worden de agrarische ondernemers waarschijnlijk niet meer gehoord. Minder dan 1% van de bevolking zorgt voor de voedsel-produktie. Al die riool-overstorten, al dat koelwater van de industrie en al dat ZOUT om de wegen s winters begaanbaar te houden. SLECHT voor het milieu, absoluut een last voor de boer , een niet-gezien privilege van de consument.

Beheer
WP Admin