Premium
In Limburg zijn boeren met vier geborgde waterschapszetels goed vertegenwoordigd. - Foto: Twan Wiermans Algemeen

Strijd om boerenzetel in waterschap

Reacties

 1. vvd, cda en christenunie net zo kwalijk, want de 2e kamer laat het gebeuren. Zullen wel 2e kamer leden zijn die niet zo laag wonen in Nederland en niet bang zijn voor natte voeten.

 2. Zal wel net gaan als met referenda en gekozen burgemeester, kost heel veel geld, geeft heel veel onrust en komt niks van terecht met mensen met korte termijn en school verstand. onbetaalbaar en onveilig. begin van het einde met Dom 66. heel jammer.

 3. Goed punt mb, als boeren de slootkant niet meer mogen gebruiken dan moeten ze ook stoppen met het slootonderhoud. Moet de burger maar de loonwerker betalen.

 4. Superdom om de boeren eruit te werken. Nuchter boerenverstand is belangrijker dan ooit. Zeker bij waterschapszaken. Je zal ze nog flink gaan missen als dit doorgaat.

 5. Het gaat GL en alle linkse vrienden erom dat het boerenverstand uitgeschakeld wordt. Per agrarische bedrijf wordt minimaal 10.000 betaald voor alle categorieën en het belang bij het watersysteem is heel groot. Wél betalen, wel gratis het onderhoud doen aan de sloten maar zo weinig mogelijk zeggenschap, dat is het doel van onze ‘vriendin’ Bromet die strijdt voor afschaffing van de geborgde zetels. Dan moet ook de omslag per hectare maar wat naar beneden en mogen de burgers wat meer meebetalen, Laura. GL kijkt begerig naar de belastingopbrengst die zij minder voor de taken willen inzetten en meer voor de hobby’s, het bodemloze vat natuur en alles wat daarbij hoort. Let op: de volgende aanval van GL is op het waterbeheer: dat kan wel wat minder zodat de boeren mogen verzuipen of verdrogen, gigantisch betalen en niets meer te zeggen hebben. O ja Laura, als het erdoor komt dat de slootkanten afgeroofd worden van de boeren in het kader van de nitraatrichtlijn, dan is ons eigendomsrecht zo aangetast dat we dan ook het slootonderhoud ook niet meer doen, laat daar de aannemer maar voor komen, zodat de kosten vertienvoudigen.

 6. De waterschappen zijn door fusies veel te groot geworden .
  Daar komt nog bij dat hun takenpakket is uitgebreid .
  Veelal heeft die uitbreiding veel meer raakvlak met bebouwd als onbebouwd.
  Daardoor heb je al snel een voltijdbaan als bestuurder.
  Ik weet het ook niet precies maar zou het een mogelijkheid zijn de waterschappen te splitsen .
  In bebouwd: riool zuivering overstorten ect
  Zeg maar alles binnen de bebouwde kom .
  En onbebouwd : agrarisch gebied / natuurterreinen .
  Worden de kosten ook daar neer gelegd waar ze gemaakt worden .
  Krijg nu de indruk dat we wel heel veel betalen voor het maaien van een sloot die 80% van de tijd droog staat .

 7. Waterschapsfuncties brengen bestuurders veel geld en daarom wil iedereen die baantjes. Breng die vergoedingen naar nul en zie dat de boeren hun plaatsen behouden.

 8. het is maar wat je wilt overheid. de gene die zitten voor de landbouwsector, zijn meestal oudere met de landbouw verweven personen. die meer kennis / ervaring hebben met water en land en dijken. waar iedere burger op langere termijn de vruchten van kan plukken.

Beheer
WP Admin