Premium
Minister Schouten staat maistelers toe op zand- of löss uiterlijk 31 oktober een vanggewas na mais in te zaaien. Foto: Koos Groenewold RundveeNieuws

Toch uitstel voor inzaai vanggewas na mais op zand

Reacties

 1. Jammer dat die TBC alleen rekent met de opname van het vanggewas dat nu later gezaaid word.
  Maar vergeet helaas het langer N blijven opnemen tijdens de groei van het mais gewas dat dit jaar wat later was in zijn ontwikkeling.

 2. Mais moet gewoon weg uit Nederland lijkt het doel te zijn . Volgens mij wordt de grond eerder armer van mais dan dat hij veel achterlaat aan mineralen . Vroeger werd er veel mest op maisland uitgereden . Nu met wat nog mag zijn al die verhalen van uitspoelen wel eens flink overdreven . Als mais nog niet rijp is dan heeft hij nog voeding nodig . Bij mais moet de kolf indrogen door sap stroom door groen blad wat vocht kan verdampen . Zolang deze er nog is heeft de plant ook voeding nodig . Waarschijnlijk meer dan jong groenbemester plantje

 3. Oorspronkelijk zou 27 september duidelijkheid komen omdat die er niet kwam op 28 september toch maar mais gehakkeld die eigenlijk nog minimaal een week had moeten blijven staan.
  Waarom kan er niet eerder duidelijkheid gegeven worden. Nu zijn degenen die gegokt hebben weer spekkoper. Eigenlijk gewoon een schadeclaim indienen voor slechtere mais en nu wordt je ook nog gestraft zoals Smolders aangeeft met een lagere gebruiksdoel volgend jaar dus dubbel nadeel.
  Dit hele circus krijg je met kalenderlandbouw en het geringe empathische vermogens van de overheid.

 4. Nu had ik mijn mais optijd af en groenbemester gezaaid, en dan wordt je nog genaaid met lagere gebruiks norm volgend jaar.
  En waarom pas vandaag bekend maken?
  Dit wist ze al 4 tot 5 weken minimaal, dat de maisoogst later was dit jaar, regeren is voor uit zie, maar dat valt niet mee voor mevr. Schouten!

Beheer
WP Admin