Eurocommissaris Frans Timmermans. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Timmermans erkent bestaan van landbouwstudie

De Europese Commissie erkent dat er een studie is, waarin de gevolgen van de Boer-tot-Bordstrategie worden doorgerekend.

Vorige week werd, onder andere via Food&Agribusiness, bekend dat er een doorrekening van de voornemens van de Europese Commissie zou zijn, die door Frans Timmermans echter niet wordt geopenbaard.

Doorrekening later gepubliceerd

En woordvoerder van Timmermans erkent nu dat “er een studie in voorbereiding is om de implementatie van de toekomstige GLB-voorstellen te modelleren in combinatie met enkele van de doelstellingen van de Boer-tot-Bord- en Biodiversiteitsstrategieën.”

Volgens de Europese Commissie wordt de studie later dit jaar gepubliceerd. De studie is geen impact-assessment, zegt de woordvoerder, “aangezien de reikwijdte ervan beperkt is.”

Verschillende lidstaten en parlementariërs vroegen regelmatig om een doorrekening en onderbouwing van de Boer-tot-Bordstrategie. Tot nu toe stelde de Europese Commissie steeds dat er geen effectbeoordeling hoeft te worden gemaakt, omdat de strategie geen wetgeving is.

Reacties

  1. Het wordt hiermee duidelijk dat de plannen m.b.t. Duurzaamheid en Green Deal zijn gebaseerd op drijfzand. Bij implementatie hoeven we ons niet te verbazen als de voedselbanken het drukker krijgen en het aantal daklozen eerder stijgt dan daalt. Het is zelfs de vraag of de biodiversiteit op termijn gediend is met deze Green Deal. ik zou denken dat Timmermans zijn plannen eerst moet doorpraten met de boeren en landbouweconomen zodat hij weet wat hij wettelijk gaat invoeren en war de gevolgen zijn voor boer en burger.

  2. Hmm dit is alvast de eerste kandidaat voor de wakker dier liegebeest verkiezing. Of zijn leugens die in het straatje van deze club passen wel acceptabel?

  3. Wat voor een groene onzinnige plannen hij ook uitkraamt het raakt hem financieel nooit met zijn vorstelijk inkomen . Beetje misdadig de armen nog armer maken

  4. Is het gevolg van de studie ook verder doorgerekend. Voedsel wordt al direct 10% duurder voor de burger, 8% minder inkomen voor landbouwers betekent uiteindelijk nog minder boeren en verder stijgende prijzen voor de burgers.. onze hongerkoning timmermans doet goed zijn best..

  5. Ook geen actieve herinnering zeker totdat dat plots opkomt. Wat waten we blij met timmerfrans maar dat is al weer een tijdje geleden.

Beheer
WP Admin