De Teres 300 is leverbaar met 4, 5 of 6 scharen. - Foto: Amazone MechanisatieNieuws

Teres 300 is nieuwe gedragen wentelploeg Amazone

Machinefabrikant Amazone presenteert een nieuwe wentelploeg voor trekkers tot 300 pk. De Teres 300, zoals het nieuwe model heet, is leverbaar met 4, 5 of 6 scharen.

De nieuwe Amazone Teres 300 is voorzien van traploze hydraulische werkbreedteverstelling. Net als de eerder gepresenteerde Amazone Tyrok 400 heeft de Teres 300 het nieuwe SpeedBlade-ploegrister. Deze heeft een extra groot voorzetstuk. Verhoog je de werksnelheid van bijvoorbeeld 6 km/u naar maximaal 10 km/u, dan verschuift het punt met de meeste slijtage verder naar achteren en daarmee naar het midden van het ploegrister. Dat zorgt ervoor dat je bij deze ploeg alleen dat deel van risterblad hoeft te vervangen en niet het hele rister. Daarmee kan je kosten besparen.

SmartTurn

Ook een systeem dat we eerder in de Tyrok 400 zagen is het SmartTurn-systeem. Dit remt het wentelen hydraulisch af, vergelijkbaar met een soft-close systeem, voor een dempend effect bij het wentelen.

Ook het AutoAdapt-systeem is te vinden op de Teres 300. Dit past de voorschaar automatisch aan wanneer de totale werkbreedte wijzigt. De werkdiepteverstelling gebeurt mechanisch of hydraulisch via het steunwiel.

De Teres 300 is leverbaar vanaf winter 2022, de prijs is nog onbekend.

Net als de eerder gepresenteerde Amazone Tyrok 400, heeft de Teres 300 het nieuwe SpeedBlade-ploegrister. - Foto: Amazone
Net als de eerder gepresenteerde Amazone Tyrok 400, heeft de Teres 300 het nieuwe SpeedBlade-ploegrister. - Foto: Amazone
Beheer
WP Admin