Foto: Twan Wiermans RundveeNieuws

Temperatuursom op 3 maart overal boven 300

De temperatuursom steeg deze week met 30 graden.

De temperatuursom (T-som) is deze week met rond 30 graden toegenomen. De T-som ligt nu overal boven de 300 graden. Dat is het moment waar op weidepercelen kunstmeststikstof kan worden gegeven. Met de huidige weersverwachting zal eind volgende week de T-som voor bemesten van maaipercelen zijn bereikt.

Percelen drogen op

Na de nattigheid van de afgelopen weken beginnen de percelen nu mooi op te drogen. De vorst in de nacht in combinatie met mooi zonnig weer overdag maakt de draagkracht overal snel beter. Op veel plaatsen wordt of is al drijfmest uitgereden. Veehouders hoeven niet te wachten met kunstmest op de drijfmestgift. Als het zo uitkomt kan je ook prima eerst kunstmest strooien en later de drijfmest toedienen. Het advies is, ondanks hoge kunstmestprijzen, niet te bezuinigen op de totale stikstofgift uit kunstmest en drijfmest voor de eerste en tweede snede.

Foto: 2

Haal het optimale uit gras. Hier lees je relevante artikelen over graswinning, goed ruwvoer en blijf je op de hoogte van de beste machines. Daarnaast vind je hier nieuws over de laatste technieken, innovaties en producten, zoals graszaad, klavers en kruiden in grasland.

Klikbare Afbeelding Grasdag Banner
Beheer
WP Admin