Foto: Theo Brummelaar RundveeFoto

Te koop: up-to-date veebedrijf voor 120 melkkoeien

In Zwammerdam (Z.-H.) staat een net melkveebedrijf voor 120 melkkoeien met 30 hectare te koop. Een NB-vergunning is nog onderweg, maar is realistisch. Vraagprijs € 3 miljoen.

 • In Zwammerdam (Z.-H.) staat in een veenweidegebied een melkveebedrijf voor 120 melkkoeien en 31 stuks jongvee te koop. Bij dit bedrijf hoort 30 hectare land. De vraagprijs is €3 miljoen. Het bedrijf wordt verkocht omdat er geen opvolger is. - Foto's: Theo Brummelaar

  In Zwammerdam (Z.-H.) staat in een veenweidegebied een melkveebedrijf voor 120 melkkoeien en 31 stuks jongvee te koop. Bij dit bedrijf hoort 30 hectare land. De vraagprijs is €3 miljoen. Het bedrijf wordt verkocht omdat er geen opvolger is. – Foto’s: Theo Brummelaar

 • Het bedrijf is mooi en centraal gelegen, midden in het Groene Hart. Steden als Leiden, Den Haag en Utrecht zijn niet ver weg. Het is ook een echte melkveeregio. De gemeente is er agrarisch gezind. Het dichtstbijzijnde Natura 2000-gebied vormt geen belemmering voor de bedrijfsvoering.

  Het bedrijf is mooi en centraal gelegen, midden in het Groene Hart. Steden als Leiden, Den Haag en Utrecht zijn niet ver weg. Het is ook een echte melkveeregio. De gemeente is er agrarisch gezind. Het dichtstbijzijnde Natura 2000-gebied vormt geen belemmering voor de bedrijfsvoering.

 • De ligboxenstal is in 1980 gebouwd, maar is in 2002 verlengd. Dit is het nieuwste deel. Links aan de zijkant is in 2004 een melkstal aangebouwd. Alles vormt wel één geheel.

  De ligboxenstal is in 1980 gebouwd, maar is in 2002 verlengd. Dit is het nieuwste deel. Links aan de zijkant is in 2004 een melkstal aangebouwd. Alles vormt wel één geheel.

 • De ligboxenstal heeft capaciteit voor 120 melkkoeien en er zijn onder meer drie ruime strohokken en krachtvoerboxen. In het oudste deel van de stal zijn alle roosters 15 jaar geleden vervangen en van rubber voorzien. De stal ziet er netjes en up-to-date uit. De verkoper heeft tot begin dit jaar nog telkens geïnvesteerd in het bedrijf.

  De ligboxenstal heeft capaciteit voor 120 melkkoeien en er zijn onder meer drie ruime strohokken en krachtvoerboxen. In het oudste deel van de stal zijn alle roosters 15 jaar geleden vervangen en van rubber voorzien. De stal ziet er netjes en up-to-date uit. De verkoper heeft tot begin dit jaar nog telkens geïnvesteerd in het bedrijf.

 • Een aandachtspunt is dat een NB-vergunning nog onderweg is. Die wordt in 2021 echter zeer waarschijnlijk verleend. De oude vergunning voorziet in 70 melkkoeien, 40 stuks jongvee en 300 mestvarkens. Als die varkens gesaldeerd worden, is een bedrijf met meer dan 120 koeien zeer reëel. Een ander punt: op twee staldaken ligt in totaal nog 500 vierkante meter asbest.

  Een aandachtspunt is dat een NB-vergunning nog onderweg is. Die wordt in 2021 echter zeer waarschijnlijk verleend. De oude vergunning voorziet in 70 melkkoeien, 40 stuks jongvee en 300 mestvarkens. Als die varkens gesaldeerd worden, is een bedrijf met meer dan 120 koeien zeer reëel. Een ander punt: op twee staldaken ligt in totaal nog 500 vierkante meter asbest.

 • De koeien worden gemolken in een 2x10 rapid exit zij-aan-zij-melkstal uit 2004. De koeien lopen en staan op een vloer van rubber met hellingsgraad.

  De koeien worden gemolken in een 2×10 rapid exit zij-aan-zij-melkstal uit 2004. De koeien lopen en staan op een vloer van rubber met hellingsgraad.

 • De eigenaar heeft de laatste jaren nog een Lely-mestrobot gekocht.

  De eigenaar heeft de laatste jaren nog een Lely-mestrobot gekocht.

 • Vanaf het erf loopt een net kavelpad ver het land in. Het huiskavel is 21 hectare groot. Het voorste deel is rivierklei op veen, het achterste deel is veen. Op 500 meter afstand ligt één veldkavels van 9 hectare. In beide gevallen geldt: goede grond, maar niet geschikt voor maisteelt.

  Vanaf het erf loopt een net kavelpad ver het land in. Het huiskavel is 21 hectare groot. Het voorste deel is rivierklei op veen, het achterste deel is veen. Op 500 meter afstand ligt één veldkavels van 9 hectare. In beide gevallen geldt: goede grond, maar niet geschikt voor maisteelt.

 • Dit is de machine- en opslagloods uit 2014. Er is ook nog een jongveestal uit 1986. Die biedt plek aan 31 dieren. Deze stal is wat ouder, maar er is in 2014 damwand vervangen en in 2016 kwamen er nieuwe deuren in de jongveestal.

  Dit is de machine- en opslagloods uit 2014. Er is ook nog een jongveestal uit 1986. Die biedt plek aan 31 dieren. Deze stal is wat ouder, maar er is in 2014 damwand vervangen en in 2016 kwamen er nieuwe deuren in de jongveestal.

 • Er zijn vijf nette sleufsilo’s op het bouwblok. De erfverharding is overal prima.

  Er zijn vijf nette sleufsilo’s op het bouwblok. De erfverharding is overal prima.

 • Het woonhuis is van 1999 en heeft een inhoud van 670 kuub. Er zijn onder meer vijf slaapkamers en twee badkamers. Voor meer informatie: makelaardij Streng BV, Woerden (U.).

  Het woonhuis is van 1999 en heeft een inhoud van 670 kuub. Er zijn onder meer vijf slaapkamers en twee badkamers. Voor meer informatie: makelaardij Streng BV, Woerden (U.).

Lees ook: Coronacrisis doet grondmarkt geen pijn

Meer lezen over agrarisch vastgoed? Check het dossier!

Beheer
WP Admin