De Surinaamse president Chan Santokhi tijdens een persconferentie vorig jaar over de financiele crisis in het land. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Surinaamse president: Nederlandse boeren hier welkom

Suriname wil graag Nederlandse veehouders verwelkomen. Het land verkeert in een zware economische crisis.

De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi nodigt veehouders in een interview met de Volkskrant uit om naar het land te komen. De (pluim)veehouderij vormt voor Nederland door alle negatieve milieueffecten een flinke uitdaging, zo zegt hij in het interview. “Dan zeg ik: kom hierheen, wij hebben die ruimte wel”, zo stelt de president. In Suriname is land genoeg beschikbaar, zegt hij, voor boeren voor wie dit in Nederland een probleem is. Hij nodigt boeren uit om samen de ‘agro-industrie’ in Suriname op te zetten.

Economische crisis

Suriname verkeert in een zware economische crisis. President Santokhi is deze week in Nederland om de banden aan te halen, in de hoop dat Nederland kan helpen met economisch herstel. De president hoopt ook Nederlandse investeerders te enthousiasmeren naar Suriname te komen. Tijdens het werkbezoek deze week is onder meer een lunch gepland met premier Rutte en de Nederlandse ministers van Landbouw, Financiën en Rechtsbescherming.

Beheer
WP Admin