Foto: Anton Dingemanse AkkerbouwFoto

Suikerbieten rooien voor de laatste ronde

De bietencampagne 2020-’21 loopt op zijn eind. Loonbedrijf Van der Velde uit het Zeeuwse Kerkwerve rooit half januari nog suikerbieten voor de laatste ophaalronde.

 • Met hulp van een overlaadwagen rooit loonbedrijf Van der Velde een perceel bieten voor Johan Rentmeester in Kerkwerve. Terwijl de rooier onafgebroken zijn omgangen rooit komt van tijd tot tijd de overlaadwagen langszij om de bunkerinhoud over te nemen. - Foto's: Anton Dingemanse

  Met hulp van een overlaadwagen rooit loonbedrijf Van der Velde een perceel bieten voor Johan Rentmeester in Kerkwerve. Terwijl de rooier onafgebroken zijn omgangen rooit komt van tijd tot tijd de overlaadwagen langszij om de bunkerinhoud over te nemen. – Foto’s: Anton Dingemanse

 • Alles is nat, dus ook het veld. Desondanks verloopt het rooien redelijk en blijft het gerooide veld met nauwelijks insporing achter.

  Alles is nat, dus ook het veld. Desondanks verloopt het rooien redelijk en blijft het gerooide veld met nauwelijks insporing achter.

 • Nu is het nat maar de holle stand is het resultaat van een slechte opkomst in een droog voorjaar.

  Nu is het nat maar de holle stand is het resultaat van een slechte opkomst in een droog voorjaar.

 • Door de dunne stand zijn de overgebleven bieten wel goed ontwikkeld. Hier wordt de bunker weer leeg gedraaid in de overlaadwagen.

  Door de dunne stand zijn de overgebleven bieten wel goed ontwikkeld. Hier wordt de bunker weer leeg gedraaid in de overlaadwagen.

 • De loopbodem van deze BLW overlaadwagen bestaat uit 2 segmenten die onafhankelijk van elkaar kunnen lossen. Zo kan met minder gemanoeuvreer gelijkmatig in de wagen worden gelost. Ook kunnen de zijboorden in hoogte versteld worden, hier staat het zijboord aan de rechterkant naar beneden.

  De loopbodem van deze BLW overlaadwagen bestaat uit 2 segmenten die onafhankelijk van elkaar kunnen lossen. Zo kan met minder gemanoeuvreer gelijkmatig in de wagen worden gelost. Ook kunnen de zijboorden in hoogte versteld worden, hier staat het zijboord aan de rechterkant naar beneden.

 • De overlaadwagen kan tot ongeveer 4,5 meter hoogte lossen. Dat is voldoende voor de meeste vrachtwagens. Van der Velde gebruikt de wagen ook bij het af-land leveren van knolselderij. Om de weg schoon te houden blijft de vrachtcombinatie op de verharding.

  De overlaadwagen kan tot ongeveer 4,5 meter hoogte lossen. Dat is voldoende voor de meeste vrachtwagens. Van der Velde gebruikt de wagen ook bij het af-land leveren van knolselderij. Om de weg schoon te houden blijft de vrachtcombinatie op de verharding.

 • Het bedieningspaneel met de controlemonitoren voor zicht tijdens het lossen. De bak en de bediening zijn nieuw geplaatst op een gebruikt onderstel. Deze overlaadwagen zou ook geschikt zijn voor uien en aardappelen. Valbrekers zijn daarbij geen overbodige luxe.

  Het bedieningspaneel met de controlemonitoren voor zicht tijdens het lossen. De bak en de bediening zijn nieuw geplaatst op een gebruikt onderstel. Deze overlaadwagen zou ook geschikt zijn voor uien en aardappelen. Valbrekers zijn daarbij geen overbodige luxe.

 • Hoewel de bieten bij het bedrijf zijn geteeld ligt de losplaats hier een flink eind vandaan. De vrachtcombinatie kan de rooier goed bij houden. Door gebruik van de overlaadwagen blijft de weg schoon en hoeft tussendoor niet geveegd te worden.

  Hoewel de bieten bij het bedrijf zijn geteeld ligt de losplaats hier een flink eind vandaan. De vrachtcombinatie kan de rooier goed bij houden. Door gebruik van de overlaadwagen blijft de weg schoon en hoeft tussendoor niet geveegd te worden.

 • Terwijl de rooier nog op het land is begint Rentmeester al met spitten. Dit jaar komen er tuinbonen voor de vermeerdering op het perceel.

  Terwijl de rooier nog op het land is begint Rentmeester al met spitten. Dit jaar komen er tuinbonen voor de vermeerdering op het perceel.

 • Terwijl op Schouwen-Duiveland de bieten voor de laatste ronde nog worden gerooid worden bij Koninklijke Maatschap Wilhelminapolder bij Goes de eerder gerooide bieten opgehaald.

  Terwijl op Schouwen-Duiveland de bieten voor de laatste ronde nog worden gerooid worden bij Koninklijke Maatschap Wilhelminapolder bij Goes de eerder gerooide bieten opgehaald.

Beheer
WP Admin