Südzucker verdubbelt resultaat in eerste kwartaal - Foto: Südzucker AlgemeenNieuws

Südzucker verdubbelt resultaat in eerste kwartaal

Bietenverwerker en voedingsconcern Südzucker heeft in het eerste kwartaal het operationele resultaat ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2015-’16 bijna zien verdubbelen, met ruim 93% naar €110 miljoen.

Dat blijkt uit de vrijdag 8 juli bekendgemaakte cijfers over de periode maart-mei.

De suikermarkt ontwikkelde zich volgens het Duitse bedrijf, marktleider in de Europese bietenverwerkende industrie, vriendelijker dan vorig jaar nog het geval was. Ook de andere activiteiten van Südzucker, onder meer bio-ethanol via dochterbedrijf CropEnergies, droegen niettemin flink aan de krachtige resultaatverbetering bij.

Wel minder omzet

De omzet leverde desondanks 2,5% in en daalde naar €694 miljoen, als gevolg van een kleinere afzet van niet-quotumgebonden suiker en een kleinere productie van CropEnergies. Het suikersegment afzonderlijk bekeken draaide een operationeel resultaat van €22 miljoen tegen vorig jaar nog een min-resultaat van €13 miljoen.

Südzucker handhaaft zijn guidance voor 2016-’17 als geheel. Dat betekent een omzet van €6,4 tot €6,6 miljard en een operationeel resultaat tussen de €250 miljoen en €350 miljoen.

Meer informatie over de prijzen van suiker vind je in

Boerderij Marktprijzen