Premium
Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Stikstof in België en Duitsland’

Reacties

 1. Willem, misschien moet je even gaan praten met Martijn Vink van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Google de onderstaande zin eens, zo doen ze dat in het buitenland. Volgens het PBL zou de overheid moeten overwegen om niet stikstof centraal te stellen in het natuurbeleid, maar de natuurkwaliteit.

  PBL: kijk breder dan alleen kritische depositiewaarden

 2. zoals ik begrepen heb heeft belgie afgelopen week, verschillende natuurgebieden aangewezen. en wel langs de grens met nederland, en een paar langs de grens met frankrijk. midden belgie niets , zeer verstandige belgen hebben we. hebben ze hun eigen “binnenland” om economisch te ontwikkelen.

  1. LTO en lnv verschuilen zich o zo graag
   Magnie van Brussel
   Waarom het niet mag is natuurlijk geheim
   Er is een club bezig een ingebrekestelling te doen bij de EC hoorde ik
   Resultaat wat ze willen boeken is om zeep helpen van de derogatie.
   De MOB misschien? Past goed bij hun doel van veel minder vee

  2. Wordt onze situatie beter als wij in Brussel anderen gaan aangeven? Zal ons dat in Brussel meer steun opleveren van andere lidstaten?

 3. Ja ja weer het zelfde liedje .
  We moeten met z.n allen dit of dat (De sector )
  Maar elk bedrijf is anders , laat elke ondernemer z.n eigen probleem oplossen als hij dat heeft .

 4. John heeft (weer) gelijk. Als elke veestal een luchtwasser heeft komt al het stikstof in het spuiwater. Het spuiwater verlaagd de kunstmeststikstofbehoefte uit aardgas. Natuurgebieden krijgen daardoor geen stikstof meer van de veehouderij en ben je van het gezeur af. Tenminste als ze geen ander gezeur vinden.

 5. @John jij wilt aan de wensen van de actiegroepen, die de wet tot op de laatste regel wensen toe te passen, na leven om maar boer te blijven. Het helpt vermoedelijk meer om ze hun zin te geven nadat zij de kosten voor inkomstenderving of erger bedrijfssluiting hebben voldaan. Het wordt nl. tijd dat de stedeling aan den lijve gaat ervaren wat zijn milieu eisen gaan kosten en wat het positief toevoegt aan hun Natuur en Milieu beleving. Want naast de stikstof en GWB eisen hebben deze mensen de energierevolutie eisen zonder zich zorgen te maken over de voedsel en energie zekerheid in de toekomst om van organisatie van deze omwenteling te zwijgen. Al deze actigroepleden zullen echt niet de kabel goten graven of de voedselgewassen handmatig verzorgen.

 6. Zo snel mogelijk al het vee achter de chemische lucbtwassers.. eigen kunstmest en geen gedoe meer. Eigenlijk komt de energiecrisis best goed uit…

  1. Luchtwassers staan er al genoeg. Stikstof hieruit word het zelfde gezien als stikstof die je aankoopt. Was nooit te verkopen. Nog niet eens gratis weg te geven

Beheer
WP Admin