Premium
Biologische producten in een winkel. De kracht van het biologische keurmerk zit hem in de organisatie, de regelgeving, certificering en controle. - Foto: Mark Pasveer AlgemeenCommentaar

‘Steek energie in bewustwording betalen voor biologisch’

Reacties

  1. Of de consument nu wel of niet bewust is van de extra inspanning die de teler moet verrichten, dit neemt niet weg dat de groep consument in de huidige maatschappij die de eindjes nauwelijks aan elkaar kan knopen explosief groeit en zich dus geen duurder voedsel kan permitteren dan strikt noodzakelijk. willen we de tweespalt in onze maatschappij nog verder aanwakkeren, zullen we naast een tekort aan huizen ook nog een tekort aan betaalbaar voedsel moeten maken, met dank aan de progressieve wereld verbeteraars.

  2. Bij Albert Heijn weten ze al dat biologisch duurder is dan gangbaar. En daar moet de consument ook extra voor betalen: vorige week, gesneden uien, gangbaar 150 gram in een plastic zakje 0,99 Euro, Biologisch gesneden in een zakje (met sticker 35% korting, Samen tegen verspilling) 1,59 Euro. Dat komt voor gangbaar op 6,60 Euro per kilo, voor biologisch op 9,09 Euro per kilo. Bio is dus in de winkel duurder dan gangbaar, maar ik ben wel benieuwd waar dat verschil van 2,40 euro per kilo terecht komt. Wie wordt hier voor de gek gehouden? Dat mensen blijkbaar nog te beroerd zijn om een ui te snijden en daar dan minstens 6,60 per kilo voor willen betalen is op zich al een bewijs van de gekte, maar ook de luxe die we onze maatschappij zich blijkbaar kan permitteren?

Beheer
WP Admin