Partner
Foto: Barenbrug RundveePartner

Standvastige graszode met langste levensduur

Een standvastige graszode is dé oplossing als je als veehouder de maximale opbrengst van een hectare wilt halen.

Veehouders vragen nogal wat van hun weides. De beweidingsintensiteit neemt toe, toch willen veehouders de maximale opbrengst van een hectare halen zonder dat de weide wordt vertrapt en onkruid of slechte grassen een kans krijgen. Een standvastige graszode is de oplossing. Dit is de reden dat Barenbrug de bewezen sterkste rassen combineert in het nieuwe mengsel GreenSpirit•Persistent.

Uniek mengsel met Engels raaigras en Mercule

In dit unieke mengsel zit een hoog aandeel diploïd Engels raaigras aangevuld met tetraploïd. Het tetraploïde ras is Mercule. Dit ras staat dit jaar met een 8,5 op de eerste plaats van de CSAR-rassenlijst op het onderdeel standvastigheid. Dit houdt in dat na 3 jaar de grasmat nog voor 85% bestaat uit het ingezaaide gras. Vergeleken met andere rassen op de rassenlijst die hiervoor een 7,6 scoren, is het verschil maar liefst 10%. Bovendien is Mercule een zeer smakelijk ras dat hoge opbrengsten geeft onder zowel beweiding als maaien.

Gelijktijdige bloei voor de beste voederwaarde

Maar de standvastige zode is niet de enige goede eigenschap van deze nieuwkomer. De bloeidata van de twee ijzersterke rassen liggen 5 dagen uit elkaar. Hierdoor is het eenvoudig om in 1 maaisnede of weidegang in een keer alle opkomende bloeistengels te oogsten. Dit geeft de garantie van de beste voederwaarde tijdens het hele seizoen.

Voor koude en natte gronden

Omdat GreenSpirit•Persistent zeer sterk is in standvastigheid en winterhardheid heeft het een Mohr-predicaat voor toepassing op koude en natte gronden (veen). Dit Duitse predicaat betekent dat na langjarig testen onder zware omstandigheden er nog steeds goede resultaten behaald worden en slechte grassen zoals kweek, vossenstaart en ruwbeemd geen kans krijgen.

Meer weten? Vraag het de GreenSpirit-dealer

Voor meer informatie en advisering over GreenSpirit●Persistent kun je terecht bij de GreenSpirit-dealer bij jou in de buurt.

Beheer
WP Admin