Premium
Minister Staghouwer (LNV) zei dat hij als minister oog heeft voor knelgevallen door invoering van het fosfaatrechtenstelsel. - Foto: ANP AlgemeenAchtergrond

Staghouwer verslikt zich in fosfaatdossier

Reacties

 1. Op het grootste pijnpunt in zo’n hoofdpijn dossier zo ongelofelijk mis zitten is toch wel een blunder van formaat van een minister die zegt er oog voor te hebben.

  1. 😇🤠🙈🥲Is zo jammer dat ze zo de bedrijven laten kapot gaan, dat gewoon ruimte is om te helpen🥲🥲, maar waarom doet de overheid niks welke belang zit hier bij leeg loop platteland en onmacht van biologische en grond gebonden jonge boeren die geestelijk gek worden gemaakt met blunder van fosfaat rechten daar heel veel oneerlijk is gegaan zo als ik het zie en voel is om te janken maar waarom?, is belang van huizen bouwen of van grote boeren met +150 koeien of is natuur wie zit hier bij de overheid aan stuur welk belang? ( ik denk het grote geld en macht van de grote geld) maar de tijd zal het leren als ik het niet red wil de onderste steen boven krijgen van rvo LNV en Rabo welke belangen er zijn om jonge melkveehouders omzeep te helpen 🙏🏼 Met media aandacht er bij is ruimte via Brussel maar met ontheffing is veel mogelijk dat bespaart veel leed en zorgen! Nu fosfaat rechten en geen dirogatie meer dat is straks uitslag en ik ben meer jurist dan boer wegens gevecht tegen de grote macht, dat wij doen zo als men graag wil biologisch met natuur beheer grond gebonden met dubbel doel koeien en je wordt je financieel onmogelijk gemaakt wegens de regels die tegen werken lijkt wel op agenda plan (…) maar God geest weet alles bij ons de heer Tjeersma van rvo plotseling ziek werd dat ik en mijn vader in Assen kwamen ze durfen ons niet eens in de ogen te kijken en die mensen helpen ons om zeep om het grote belang dat ooit uit komt gelukkig zijn ook goede en eerlijke buren 🦉🕊🧑‍🌾🙏🏼

 2. Ik hoor Carola nogmaals zeggen: het is heel ingewikkeld om vast te stellen of iemand een knelgeval is.
  Dat argument heb ik inzake toeslagenaffaire nog niet gehoord.
  Het is mogelijk compensatie te bieden omdat achteraf bezien overheidshandelen onevenredig hard heeft uitgepakt. Zie de toeslagenaffaire!!
  Compensatie kan zonder extra rechten uit te delen.
  Overheid trekken tientallen miljarden uit voor een stikstof probleem. Coronasteun? Geld was er genoeg.
  Wanneer de overheid net zoveel tijd zou besteden aan het werken aan een oplossing ipv het verzinnen van excuses, dan zou er een fundament gelegd worden voor vertrouwen.

Beheer
WP Admin