Premium
Minister van LNV Henk Staghouwer. - Foto: Koos Groenewold AlgemeenNieuws

Staghouwer toont licht optimisme over derogatie

Reacties

 1. Veeboeren willen zo graag derogatie waardoor de politiek eisen kunnen wat ze willen. Het wordt straks gewoon tekenen bij het kruisje. Doe niet mee met dit chantagespelletje en zorg dat je zonder derogatie kunt.

  1. Denk dat het kruisje tekenen voor de niet derogatie boer wordt 🤔

  2. Farmer even een vraagje ; hoeveel stikstof word er bij jullie in frankrijk gerekend per melkkoe ? Of te wel hoeveel koeien kun je houden bij 170 kilo stikstof per ha .

 2. Mooi, kan de grasboer met z’n kleine over het seizoen verdeelde mestgiften, veelal verdund met water tenminste op kunstmest besparen, jammer dat ambtenaren dat niet snappen.

 3. beste wijsneus nu even anders.
  Met jouw reactie van 19.51 ben je niet helemaal compleet, slimmerik!
  Je had er nog aan toe moeten voegen:”…….. en met daarin opgenomen een streng en daadwerkelijk uitgevoerde opdracht tot handhaving van de regels.
  Anders worden jouw wijze woorden, net als de stank, door de wind (geruisloos) afgevoerd.
  Je bent geen boer, anders had je daar zeker aan gedacht.

 4. Als er al derogatie komt is dit de laatste keer dat Nederland die krijgt (voor 4 jaar) dus noteer enen Even Anders zei op 11 mei 2022 al we krijgen niet nogmaals derogatie we zullen ons dus moeten instellen op een andere manier van boeren lees de landbouw uitvoeren dit betekent Ecologische landbouw beter voor de boer en beter voor het milieu kortom beter voor ons allen.
  Mijn mening is dat de derogatie de minister van LNV steeds de mogelijkheid heeft gegeven om oplossingen voor zich uit te schuiven, alle ministers waren angsthazen zonder daadkracht ze gaven hoop waar geen hoop was en deden het in de broek voor actiegroepen.
  Ik durf de post op LNV wel aan (voor de insiders ik ben al jaren lid van de VVD)

  1. ALS er derogatie komt .
   Beter van niet want dan wordt het probleem weer vooruit geschoven en intussen begint dan het akkoord van Parijs ook te dringen .

  2. Je maakt me nieuwsgierig, woon in de buurt van Staphorst, heb vele oplossingen voorbij zien komen. Welke bedoelt u?

  3. Eigenlijk is het zo :de eerste aanvraag voor derogatie was zo beroerd dat de nitraat commissie er niet eens op reageren wilde .
   Nu zegt de minister we hebben een nieuw plan en hij wordt uitgenodigd voor een gesprek.
   Uitkomst ?????? Voorlopig staat de wijzer op geen derogatie.
   En als we hem wel krijgen wie gaat dan de kosten voor de derogatie betalen .???
   Want reken er maar niet op dat het gratis wordt

 5. Ireland krijgt derogatie van 250 kilo N per hectare…. Met in Ierland lagere stikstof productie norm voor hoog productief melkvee zou dat onder Nederlandse normen hetzelfde zijn bij een derogatie van 270/275 kg N uit dierlijke mest ….

  1. Helemaal eens. Iedereen heeft het over 170 kg maar niemand heeft het over de excretienorm.

  2. Je gaat voorbij aan de opname van de werkelijk stikstof het probleem is dat er 40 tot 50% uitspoelt naar het grondwater bij kunstmest heb je ook uitspoeling welliswaar wat minder maar daar gebeurt het ook oplossing de sector moet zoeken naar een stikstofbindend product in drijfmest die is er volgens mij al maar werd niet geaccepteerd (ga maar eens rondvragen in de buurt van Staphorst)

  3. Hallo
   je gaat voorbij dat we in Nederland het gedrocht BEX hebben dat geeft sommige bedrijven de mogelijkheid 30 tot 40 % meer dierlijke mest te mogen gebruiken Ierland kent geen BEX dus geen appels met peren vergelijken.

  1. De enige en juiste reactie maar alleen onder voorwaarden toestaan

Beheer
WP Admin