RundveeNieuws

Speculaties over overname Mead Johnson door Danone

New York – Met de koop van Mead Johnson zou het Franse Danone de strijd op de markt voor babyvoeding weer aankunnen met concurrent Nestlé.

Dat meldt financieel persbureau Bloomberg op basis van uitlatingen van diverse financieel deskundigen. De geplande verkoop van Danone’s medische divisie kan zo’n 3 miljard euro opleveren. Een aanzienlijk bedrag dat kan helpen een eventuele koop van Mead Johnson mogelijk te maken.

Danone volgt Nestlé momenteel op ruime afstand op de markt voor babyvoeding. Nestlé sloeg een grote slag met de overname van Pfizer Nutrition in 2012, en zou destijds met 11,9 miljard dollar net iets meer hebben geboden dan concurrent Danone.

De Fransen zagen de winst van hun babyvoedingsdivisie afgelopen jaar fors dalen als gevolg van het botulisme-alarm bij Fonterra. Hierdoor kan de interesse van Danone voor Mead Johnson volgens analisten verder zijn aangewakkerd. Mead Johnson wordt al sinds de afsplitsing van het Engelse Bristol-Myers Squibb in 2009 gezien al aantrekkelijke overnamekandidaat. De Jefferies Group schat de waarde van Mead Johnson op ongeveer 15 miljard euro.

Zowel Danone als Mead Johnson willen tegenover Bloomberg niet reageren op speculaties over een mogelijke overname.

Beheer
WP Admin