Premium
Exterieur van bedrijfspand Exportslachterij Gosschalk in Epe. Het slachthuis mag vanaf zaterdag 3 juli geen slachtwerkzaamheden meer verrichten. Het sluiten van de slachterij geldt voor zowel de slacht van varkens als van runderen. - Foto: Jan Willem Schouten AlgemeenNieuws

Slachterij Gosschalk stilgelegd door NVWA

Reacties

 1. Ik wil en kan niet zeggen of dat deze zaken waar zijn . En in mijn ogen mag je het ook niet vergelijken met andere dingen of zaken die elders gebeuren . Wat betreft mensen en dieren . Het kan niet zijn dat dit wel zou mogen of geaccepteerd omdat er elders ook dingen gebeuren die niet mens of dierwaardig zijn . Wat mij wel verbaasd of eigenlijk ook niet dat dit regelmatig eens voorkomt . En dus een aandachtspunt moet zijn van de NVWA .Het gebeurt altijd buiten het oog van de NVWA . Nou dat is wel heel sterk als deze nooit niets zien of merken . Dan begint bij mij de twijfel over goed toezicht en handhaving ervan eerder een waarheid te worden . Dan moet de toezichthouder in mijn ogen ook op zijn of haar vingers getikt worden . Het kan niet zijn dat boeren hun dieren puntgaaf af moeten leveren of er dreigen bij wonden ,ziek of kreupel enz. straffen . En zo dra ze gelost zijn zijn de dieren vogelvrij onder toezicht van een NVWA .De NVWA is niet in dienst van de slachterij maar haalt er wel veel geld van de medewerkers die zij daar plaatsen . Nu onder druk van openbaar gemaakte misstanden treed men op . Anders zou het gewoon doorgegaan zijn . En het buiten het oog van de NVWA plaats vinden . Lijkt mij sterk dat dit nooit gezien wordt . Verder beste Armer ik heb geen medelijden met de slachterij want die heeft dat ook niet met u of wie dan ook . Maar ben het wel met u eens over aantal verpleeghuizen enz. De slachterijen gaan ons land toch verlaten als er minder dieren komen .

 2. Ik vrees dat er in de toekomst alleen nog maar geslacht kan worden in zuid en oost europese landen. Waarschijnlijk kunnen daar de medewerkers wel aan de lokale dierwelzijneisen voldoen.

  1. @ Pestman…Dat is waar psychologische worden we kapot gebeukt. Wij boeren zijn het kwaad en worden door de politiek en de media ook zo weg gezet. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

 3. Ik ben bang dat varkens in nood niet eerlijk aan deze beelden komt.
  Het is niet de eerste keer dat er gemanipuleerde beelden door varkens in nood getoond worden.
  Het was gewoon dierenmishandeling en er is geen slager die dit accepteert.
  Je ziet het gewoon aan het vlees.
  Dat wil niemand.

  1. @Henk Teeuwsen nou wordt hij helemaal mooi. Als ik als boer al mijn dieren de aandacht en verzorging geef die een goed huisvader betaamd, dan zal ik het nooit over zijn kant laten gaan dat dergelijke praktijken onder mijn ogen op mijn boerderij plaats zouden vinden. Het kan absoluut niet door de beugel als de dieren het erf verlaten dat dan mijn dieren vogelvrij zouden zijn,onder de waan van handelen van gestoorde arbeiders. En dat heeft niets met framen te maken.

 4. kben laatst 3 x aangevallen door stier .
  kwou naar politie bureau om poging tot doodslag te melden maar twijvelde of het wel serieus genomen werdt. om te voorkomen dat er in de krant kwam te staan ( boer overleden door stier) zelf het initiatief maar genomen en stier op onbekende wijze op veekar gekregen.

 5. @Armer dat ben ik helemaal niet met je eens. De veestapel wordt niet het land uitgejaagd, een enkeling die schreeuwd voor 10 pretendeert dat. Maar als je zulk soort personeel in een slachthuis aan het ‘werk’ heb die dieren moetwillige mishandelen zulk soort volk solliciteren naar een enorme rot schop onder hun achterste richting de uitgang.

 6. Het moet kapot. Nog mooit een school ofverpleegtehuis gezien die gesloten werd door ernstige mishandeling. Ook niet door een coronabesmetting trouwens. Slachthuizen worden het land uitgejaagd met het doel om ook de veestapel op te ruimen.

Beheer
WP Admin