Tweede Kamerlid Roelof Bisschop van de SGP. - Foto: Peter Roek AlgemeenNieuws

SGP’er Roelof Bisschop niet verkiesbaar

SGP-landbouwwoordvoerder Roelof Bisschop keert na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer. Bisschop ziet af van een plek op de kandidatenlijst voor de verkiezingen, laat de partij weten. Hij verlaat na elf jaar de Tweede Kamer.

In een open brief schrijft Bisschop dat hij het een “eer en genoegen” vindt om als Kamerlid te hebben gewerkt, maar dat als je pensioengerechtigd bent, het tijd is om ruimte te maken voor jongere krachten.

Hij beklaagt zich wel over dossiers waarop geen “degelijk beleid” is gemaakt, wat er volgens hem toe heeft geleid dat er weinig vertrouwen is in de overheid. Politici en bestuurders moeten zich dat aantrekken, aldus Bisschop. “Want dit is één van de bijlen aan de wortels van onze democratische rechtsstaat.”

Eerste landbouwwoordvoerder

Bisschop is de eerste landbouwwoordvoerder die aangeeft na de verkiezingen de Tweede Kamer te verlaten. Veel woordvoerders stellen zich opnieuw herkiesbaar. CDA’ers Boswijk en Vedder, VVD’er Thom van Campen, BBB’er Caroline van der Plas en SP’er Sandra Beckerman staan op de conceptlijsten. Nog niet alle partijen hebben de lijsten bekendgemaakt.

Lees meer over de verkiezingen!

Reacties

  1. idd, erg jammer…kwam altijd op voor eerlijke politiek en warm hart voor boeren net als Kees vd Staay

Beheer
WP Admin