Lijsttrekker Kees van der Staaij van de SGP tijdens de presentatie van het conceptverkiezingsprogramma. - Foto: SGP AlgemeenNieuws

SGP rekent op vakmanschap van boer en tuinder

De SGP wil dat boeren en tuinders meer op hun vakmanschap mogen worden aangesproken.

De overheid moet agrarisch ondernemers perspectief bieden met een landbouwakkoord met een gezond en duurzaam toekomstperspectief. Dat blijkt uit de landbouwparagraaf van het verkiezingsprogramma van de SGP.

Bisschop derde op de lijst

Roelof Bisschop, de huidige landbouwwoordvoerder van de SGP staat op de derde plaats op de kandidatenlijst. Lager op de lijst staan agrarisch adviseurs Steven van Westreenen (24e op de lijst) en Lambert Polinder (31e). Ook CRV-man Peter Noordergraaf (25e) staat op de lijst. De SGP-fractie maakt nu al regelmatig gebruik van hun kennis en expertise.

Meer doelvoorschriften, minder middelvoorschriften

De overheid moet meer doelvoorschriften formuleren en minder middelvoorschriften, zegt de SGP. “Dus: geen verplichting om mest die je op eigen land nodig hebt, te laten verwerken. Cruciaal is ook dat oogkleppen afgezet worden en eendimensionale regels, zoals die voor stalemissies, aangepakt worden”, aldus de partij die verder onder andere pleit voor het handhaven van een landbouwministerie, de aanpassing van stikstofmodellen en minder inzetten op de opkoop van bedrijven en meer op innovatie en emissievermindering.

Beheer
WP Admin