Foto: ANP AlgemeenNieuws

Seizoensarbeiders mogen komen

De Europese Commissie wil dat seizoensarbeiders uit hun eigen land kunnen reizen om te gaan werken in het land waar ze hun baan hebben.

In een nieuw richtsnoer, waarover de regeringsleiders vorige week een akkoord bereikten, staat dat lidstaten elkaar daarbij moeten helpen. Seizoensarbeiders in de landbouw vervullen in bepaalde omstandigheden cruciale functies, aldus de Europese Commissie. Daarbij wijst de commissie op de oogst, maar ook op de verzorging van het gewas of het planten en zaaien van gewassen.

Cruciale werknemers

“In dergelijke situaties moeten de lidstaten deze werknemers als cruciale werknemers behandelen en de werkgevers inlichten over de noodzaak om te voorzien in een adequate bescherming van de gezondheid en de veiligheid”, aldus de Europese Commissie. De lidstaten moeten er wel voor zorgen dat de werknemers niet het virus verspreiden. Lidstaten moeten elkaar informeren over de manier waarop de vlotte doorgang van seizoensarbeiders kan worden bewerkstelligd.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Beheer
WP Admin