AlgemeenOpinie

Schande!

Blokkades? Slachterijen? Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik dat niet wist.

Afgelopen vrijdag was ik te gast bij Boerderij vanwege het afscheid van hoofdredacteur Rochus Kingmans. Aldaar kwam ik in gesprek met de vorige hoofdredacteur, Marcel Henst, de man die mij acht jaar geleden Opa liet overnemen. Hij vroeg mij meteen of Opa ook nog had meegedaan aan de blokkades van slachterijen. Tot mijn schande moest ik bekennen dat ik niet wist dat er blokkades van slachterijen waren geweest. ,,Het stond meteen op Boerderij.nl”, wist een redacteur mij te vertellen. Maar daar had ik niet op gekeken. ,,En het was uitgebreid in alle nieuwsuitzendingen”, voegde een andere redacteur eraan toe. Maar ook die had ik niet gezien. Voordat u denkt dat ik mij stelselmatig volkomen afzijdig houd van welke vorm van nieuwsvoorziening dan ook: ik lees de krant, kijk tv en kom op websites. Maar op de één of andere manier was de blokkade mij volledig ontgaan. Dus Opa was niet aanwezig bij de blokkade.

Actualiteit

Nou is het ook niet gemakkelijk om Opa op de actualiteit te laten inspelen. Opa wordt op woensdag ingeleverd voor de dinsdag erna. Dus Opa holt altijd al een week achter het nieuws aan. Sommige dingen kun je zien aankomen, zoals verkiezingen en het eerste kievitsei. Spontane blokkades en het weer vallen echter niet te voorspellen. Hadden de demonstranten mij een week van tevoren gemaild, dan had er dinsdag, op de dag van de blokkade, een actuele Opa in Boerderijkunnen staan. (Nu niet meteen met zijn allen gaan mailen…)
Tot zover de excuses.

Toch blokkades

Een actuele Opa heeft ook mijn voorkeur. Daarom probeer ik altijd in te spelen op de planning van Boerderij. Daarom gaat Opa deze week langs bij neef Herman in verband met een artikel over de trends van 2011. Volgende week is er een Editie Rundvee-houderij; er staat een fotoserie van de Koe Expo in Zwolle op het programma. Normaliter zou ik dan gaan nadenken over Opa met een fototoestel op weg naar Zwolle, of iets dergelijks. Maar om mijn misser met betrekking tot de blokkades goed te maken ga ik dat onderwerp met terugwerkende kracht behandelen.
Want misschien is Opa er wél geweest. En wat heeft dat dan voor gevolgen gehad? Dat leest u volgende week. En zo holt Opa twee weken achter het nieuws aan.

Beheer
WP Admin